Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли су у вашем животу присутне ТОКСИЧНЕ ОСОБЕ: Ове три психолошке игре их лако откривају

Токсични људи се овако најлакше одају - обратите пажњу на ове три ствари

1707663117_shutterstock_1202638288.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како утврдити да ли је токсична особа присутна у вашем животу? Откривамо три најчешће психолошке игре по којима су токсични људи препознатљиви.

Упознајте се са три психолошке игре које токсични људи играју са вама:

1. игра: преузимање контроле

Токсични људи су опседнути контролом. Ако немају моћ над другим људима, онда се осећају као да су изгубили тло под ногама. Ако од вас могу добити одређену реакцију или вас натерати да учините оно што мисле да треба, то ће им пружити осећај снаге за којом жуде. На овај начин осећају да имају моћ да контолишу ситуацијом, а самим тим и над вама.

Токсични људи желе да контролишу све и свуда, али ако не добију оно што желе на месту које им је потребно, онда ће на вас "напасти" са новом енергијом. Дакле, ако не могу постићи контролу на послу, почеће да је траже на другом месту, односно покушаће да почну да вас контролишу.

2. игра: Осећај кривице

Токсични људи вас покушавају понизити, јер је то једини начин да покажу своју супериорност. Ваша самопоуздање чини их да се осећају угрожено и тада покушавају да покажу да су супериорнији.

Ако не учините оно што токсична особа жели од вас, она ће вам изазвати осећај кривице. Покушаће да вас натера да размишљате како сте учинили нешто погрешно. Ово је нездрав начин изражавања својих осећаја и емоција, било да се ради о љубавном или пријатељском односу. Покушајте да изађете неповређени из такве психолошке игре.

Игра бр. 3: Понижење и дискредитација

Токсични људи се решавају својих комплекса, понижавајући друге људе. Осећају се пријатно само кад су окружени непознатим људима и због тога ће учинити све што је могуће да оставе утисак супериорности.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas