Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕСЕТ ЗНАКОВА да поред себе имате токсичног партнера: Обратите пажњу на "мале" сигнале

Токсичне везе и бракови уништавају оно светло и позитивно што је било темељ и основа односа између двоје људи

1682322740_shutterstock_1070742086.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свакако да у сваком односу постоје успони и падови, али битно је умети разграничити када је нешто токсично и погубно по нас. Проблеми у односу не значе увек да је такав однос токсичан. Понекад у животу постоје ситуације које је просто мало теже превазићи.

Токсични односи спуштају самопоштовање, једу изнутра и никако не доносе радост. Многима је тешко да схвате али и да признају себи да су у управо таквој вези или браку.

Десет показатеља токсичне везе и токсичног партнера

Изолација

Партнер покушава да вас изолује од других, пријатеља, породице, да вас убеди како вам је само са њим најлепше. Држи финансијска или друга средства ван вашег домашаја.

Понижавање

Често вас осрамоти пред другима а ви услед непријатности набаците онај кисели осмех. Умањује или занемарује ваше предности и достигнућа, поред њега се осећате непривлачно и неспособно.

Третира вас као мање равноправног

Искључује вас из доношења важних одлука које утичу на вас и вашу везу. Нарушава вашу приватност. Указује на то како без њега не би преживели сами.

Обмана и збуњивање

Оптужује вас за оно што сам ради. Држи се двоструких стандарда у ситуацијама када му то одговара и иде у корист. Тврди да сте ви кривац њихових лоших поступака. Промени тему сваки пут када покренете неко важно питање.

Проверавање и малтретирање

Константно испитује сваки ваш корак до детаља, кад сте и где тачно били и шта сте радили. Константан притисак како проводите своје слободно време или како трошите свој новац.

Порицање

Одбија да прихвати одговорност за било какву непријатност или увреду. Минимизира или оправдава сопствено деструктивно понашање претварајући се да је све у реду.

Застрашивање

Константне претње да ће наудити вама или некоме вама блиском. Агресивно гестикулирање приликом расправа. Обећања како ће вас оставити или одвести вам децу.

Тишина и игнорисање

Кад се наљути одбија сваки облик комуникације са вама. Не одговара на питања и не жели да решава проблем. Уз то испољаваја пасивно-агресивно понашање. Одбијаја чак и да учествује у свакодневним активностима и кућним пословима.

Претерана љубомора

Константно је сумњичав, љубоморан на све из вашег окружења. Оптужује вас за непоштење и ако не постоје реални разлози за то. Покушава да контролише сваки ваш корак, проверава вам мобилни телефон, захтева шифре од друштвених мрежа...

Манипулација

Покушава да вас наведе да се осећате кривим због својих потреба или жеља. Прети да ће повредити себе уколико не следите његова очекивања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas