· · Коментари: 0

Да ли знате због чега стјуардесе носе МАРАМУ ОКО ВРАТА? Није само у питању декоративни детаљ, може им СПАСИТИ ЖИВОТ У КРИЗНИМ СИТУАЦИЈАМА

Разлог не бисте могли да претпоставите

1670408654_shutterstock_1903045777.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Униформе за стјуардесе најчешће подразумевају и мараме око врата, али овај модни детаљ није само због естетике. Изненадићете се кад чујете колико заправо може да буде користан и која је његова сврха. Овај аксесоар је од велике важности у случају опасности!

Многе девојчице маштају да постану стјуардесе кад одрасту, а осим што имају прилику да пропутују цео свет, важан разлог је и њихов изглед. "Домаћице у авионима", како их често зову, увек су тип-топ дотеране, имају уредне фризуре, елегантне "пенсил" сукње (такозвана форма оловке) које истичу њихову женственост, а чест детаљ су и мараме и ешарпе које ове даме носе око врата. Испоставило се да аксесоар нема само естетску функцију, већ да је веома важан уколико дође до опасних ситуација у авиону, као што је пожар.

Прочитајте још: Српска народна веровања: Да ли знате због чега ХЛЕБ никако не треба да се сече недељом?

О томе зашто је практично обавезно да носе мараме око врата, открила је на друштвеним мрежама једна стјуардеса.

Испоставило се да се овај аксесоар не носи због лепоте, већ зато што може да буде од велике користи у хитним случајевима. Уколико буде потребно, комад тканине се претвара у маску којом стјуардесе  прекривају нос и уста како би заштитиле респираторне органе у случају дима. Тако ће моћи дуже да остану при свести и пруже помоћ путницима. Другим речима, овај модни детаљ може и њих и путнике да спаси!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.