Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Девет знакова да је време за ПРОМЕНУ: Не треба да се плашите да окренете нови лист

Промене некада могу бити веома позитивна ствар у животу

1684851853_promene.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како заиста знате када сте спремни за промену? У зависности од тога какву промену желите да направите, то може бити или једна од најтежих ствари на свету или једна од најлакших.

Када размишљате о томе да нешто промените важно је и да можете да препознате знакове да сте спремни за промене и да се за њих припремите.

Рецимо да сте добили нови посао или планирате да се преселите и стекнете нова искуства. У сваком случају, увек треба да будете спремни на све што може да се догоди.

Дакле, како можете да знате да ли сте заиста спремни да се носите са променама? Понекад је потребно само да промените начин размишљања да бисте се осећали пријатно са променама. Понекад је потребно прихватити тешке кораке које ћете морати да предузмете, а да притом будете фокусирани на своју визију.

Чак и када сте свесни тога да нешто у вашем животу мора да се мења – процес може да буде изазован. Кључно је да препознате да сте заиста спремни на следећи корак – корак који ће вас водити да другачијем животу!

Девет знакова да сте спремни за промене:

1. Незадовољство животом

Ово је вероватно један од најочигледнијих знакова да сте спремни за промену. Можда се чак осећате као да још нисте физички или ментално тамо, али ако приметите да нисте задовољни како вам живот иде или шта доживљавате, онда сте спремни за промене.

Ако дубоко у себи знате да нисте задовољни тамо где се налазите, онда је време да послушате себе, јер само ви знате шта вам је потребно.

2. Сањате велике снове

Ако знате да не можете да остварите своје снове без промене и ако сте уплашени, то је једино што вас спутава.
Можда вам се чини да је живот о коме сањате или какав прижељкујете ван вашег домашаја. Можда вам се чини да је све то само сан и пуста жеља до које не можете да дођете. Ипак, чак и ако не остварите у потпуности све што сте замислили ови „велики снови“ вам јасно говоре да једноставно нисте срећни овде где сте сада. Промене су неопходне како бисте се померили из тачке у којој се више не осећате добро. Ризик се исплати – бар покушајте!

3. Осећате се као да вас живот вуче ка нечему или некоме

Када вам универзум говори да урадите нешто или охрабрује оно што желите дубоко у себи, најбоље је да га слушате. Ако то не учините, одричете се будуће среће која ће вас испунити и умирити.
Ако приметите да вас стално привлачи неко место, посао, особа или концепт, обратите пажњу и одредите пут којим треба да идете да бисте то постигли.

4. Осећате да сте се „заглавили“

Ако имате утисак да сте дошли до краја и да више немате куда онда сте вероватно спремни и за промене. Имате осећај празнине и константно се питате „шта би било када...?“ – овај животни ћорскокак вам јасно показује да сте спремни да следећи корак.

5. Тражите знакове да је време за промену

Ако сада читате овај савет, то значи да већ знате да желите да направите промену. Схватате да сте спремни за то, али не знате како да превазиђете свој страх и предузмете неопходне кораке да бисте започели. Уколико дубоко у себи резонујете са садржајима који су мотивишићу и подтичи на промену – спремни сте!

6. Прихватате да је промена неизбежна у вашем животу

Живот је пун изненађења, промена и изазова. Морате знати да када се припремате за промену исход је увек неизвестан. Али то не значи да треба да дозволите да вас страх од непознатог заустави.
Немојте превише размишљати о стварима. Идентификујте константе у вашем животу које ће вам увек доносити сигурност. Верујте себи и људима у свом животу који желе да успете и подржавају вас. Знајте да чак и ако промена донесе привремени хаос, и даље ћете имати ствари од на које се можете ослонити.

7. Поставите себи временски оквир

Обавезно дајте себи време које вам је потребно за ову промену, али будите сигурни да поставите неке границе.
Немојте трошити толико времена на размишљање и планирање да бисте на крају протраћили своју шансу, али такође верујте својој интуицији. Почните - боље завршено него савршено! Не чините нешто за шта мислите да није у вашем најбољем интересу.

8. Спремни сте за негативне последице

Ово вероватно није оно што желите да чујете, али понекад је најбоља припрема – бити спреман за најгоре. Сваки неуспех вас нечему учи и припрема вас за неки следећи успех. Рецепт је следећи: припремите се за најгоре али претпоставите да ће се десити најбоље. Научите да будете флексибилни и да мењате смер и паравац кретања у зависности од ситуација које могу да искрсну.

9. Размишљате о свим позитивним исходима

Ово је вероватно најбољи корак да останете мотивисани за промену коју желите да направите. Запамтите да иако последице могу бити и добре и лоше, ову промену правите са разлогом.
Када излазите из своје зоне удобности и расправљате о томе шта желите да радите са својим животом, спремност ће вам помоћи да прихватите шта год да се деси.
Када осетите то узбуђење у својој души, када знате да нешто треба да се промени да би вас довело тамо где треба да будете у животу, можете или да пливате са струјом или да се борите против ње.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas