Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево шта значи када вам се на интернету појави да обележиите кућицу "НИСАМ РОБОТ"

Дилема која мучи многе

1666598220_nisam-robot.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

И док је ово нешто што се од корисника интернета тражи релативно често, већина нас заправо уопште не зна шта тачно и зашто радимо, осим да се ради о некаквој сигурносној мери, пише Унилад. Ипак, чини се да је ствар нешто компликованија него што бисмо претпоставили.

Прочитајте још: Тест личности који открива вашу НАРЦИСОИДНУ страну: Погледајте која ОСОБИНА вас спречава да се развијете као ЛИЧНОСТ (ФОТО)

То је откривено у једној епизоди познатог британског програма QИ, где је водитељка и комичарка Санди Токсвиг панелистима описала шта се тачно догоди када кликнете на “нисам робот” кућицу.

“Означавање те кућице није поента. Оно што се анализира је како се понашате пре него што сте кликнули “, рекла је Токсвиг.

“Искрено, не могу вам рећи пуно детаља. Они су тајни јер није циљ да људи покушају да преваре тест, али генерално говорећи, када кликнете ту кућицу, веб страница провери вашу историју претраживања ” додала је.

“Рецимо на пример да сте пре него што сте кликнули на кућицу одгледали неколико видеа с мачкама и лајковали твит о Грети Тунберг, можда сте проверили свој Гмаил пре него сте кренули на посао – све то довољно је да се докаже да нисте робот “, наставила је. “Ако означите ту кућицу, програм ће анализирати начин на који сте померили миша по екрану. Мени звучи помало језиво. ”

“Углавном, када означите да нисте робот, страници наређујете да прегледа ваше податке и сама закључи јесте ли човек или не. Ако технологија не може то са сигурношћу да утврди, онда вам нареди да кликнете слике хидраната и осталих ствари које једва видите “, каже она.

Видео емисије постао је виралан након што су о њему расправљали радијски водитељи у Аустралији, након чега је на ТикТоку скупио невероватних 3 милиона лајкова

По реакцијама на друштвеним мрежама, већина људи није знала о чему се ради. Неки су брзински истражили информацију и закључили: “Нажалост, чини се да је то тачно.”

Видео је на ТикТоку подељен још неколико пута, сваки пут изазвавши нови талас чуђења: “Чекајте, је ли ово легално “, упитао је један корисник, док је други прокоментарисао: “Дакле они збиља крше моју приватност? Па дођавола више “.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas