· · Коментари: 0
СВЕ ТИТОВЕ ЖЕНЕ

Јосип Броз ТИТО је важио за великог шмекера: Имао је четири жене и исто толико љубавница! (ВИДЕО)

Тито је у своје време био познати заводник и жене су му биле свих националности. Волео је Немице, Рускиње, Словенке, Српкиње и Хрватице...

1623417583_c17aa5066a2f4e0f9ca6e12122bfae01631fedb1.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ иларио_триенте_цасталдо

Према историчарима и подацима са којима тренутно располажу, Јосип Броз Тито се женио четири пута.

Пелагија Беларусова

Прва супруга младог комунисте Тита

Тито се са Пелагијом венчао у Сибиру 1921. године. Заједно су се вратили у Хрватску, у Велико Тројство код Бјеловара где је Тито радио у млину. Прво двоје деце, ћерка Златица и син Хинко, умрла су током раног детињства. Касније су добили сина Жарка који је одрастао у Москви.

Српкиња Даворјанка Пауновић је освојила Тита на први поглед. Никада се нису званично венчали, али многи тврде да је она била Титова највећа љубав.

О разлогу њиховог разлаза се само нагађа. Према најчешће спомињаној верзији, Пелагија је била задужена за чување 11-огодишњег сина Жарка у москви. Приликом Титове посете Москви, желео је да види дете, али она није знала где се он налази. Тита је немарност супруге разљутила и овај догађај се напомиње као разлог развода.

Прочитајте још: Омиљени песник НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: За великог научника је написао песму и прекршио своје главно правило! (ФОТО)

Луција Бауер (Луси)

Титова љубав са трагичним крајем

Право име ове Немице је Јохана Ана Коениг. Венчали су се у Совјетском Савезу 13. октобра 1936. године. Луција је била млађа 22 године од Валтера (тадашње конспиративно име Јосипа Броза Тита). Брак није трајао ни месец дана, пошто су Лусију  у октобру ухапсили под оптужбом за шпијунажу и наредне године стрељали у омраженом московском затвору Лубјанка.

Пролазне авантуре
Тито је био прави женскарош, а о томе сведоче и авантуре са глумицом Татјаном Окуњевском, атлетичарком Нином Думбаџе, па са првакињом опере Зинком Кунц Миланов, а по кулоарима су се спомињале и многе друге.

Херта Хаас

Богата наследница која је очарала Тита

По повратку у Загреб, где је преузео улогу вође загребачког комунистичког огранка, Јосип Броз се оженио с имућном словенском Јеврејком Хертом Хаас. Њих двоје су се упознали у Паризу 1937. године. Године 1941. добили су сина Александра – Мишу (донедавног хрватског амбасадора). Миша је све до пада Павелићевог режима био скриван по загребачким породицама, а оца је први пут видео 1946. у Београду.

Тито је током четворогодишњег брака био неверан супрузи. Био је заљубљен у своју секретарицу, коју ће касније и оженити. За ту везу су знали сви и то је највероватнији разлог због ког Херта није проговорила са Титом до краја живота.

Прочитајте још: Партизани стрељали брата МЕШЕ СЕЛИМОВИЋА због "крађе": А да су знали зашто је то урадио, умрли би од стида! (ФОТО)

Даворјанка Пауновић Зденка

Љубав на први поглед

Српкиња је била одана комунисткиња, која је била Титов лични курир, а потом и секретарица. Савременици причају да је то била "љубав на први поглед" и да је био страствен однос. Никада се нису званично венчали, али су свуда били заједно. Нажалост, раставила их је болест. Зденка је добила туберкулозу, коју су покушали да лече на све начине. На крају ју је Тито послао у Словенију, у чувени санаторијум, не би ли се излечила. Колико је волео Даворјанку, говори чињеница да је Тито захтевао да је сахране поред Белог двора, који му је у то време био резиденција.

Јованка Будисављевић

Љубав до краја живота

Потиче из угледне личке породице Будисављевић. Са Титом се упознаје током десанта на Дрвар. Крајем 1945. године, прима дужност домаћице Титове резиденције у Ужичкој 15 и Белог двора. Након Титове операције 1947. почела је да се зближава са њим, након чега су отпочели везу. Венчали су се 15. априла 1952, а јавности је као његова супруга представљена септембра исте године.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.