Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈУНГОВ ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Одговорите на питања и откријте тајне ваше подсвести

Узмите папир и оловку

1695815959_Foto-Profimedia-Jung.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Карл Густав Јунгје написао у књизи Мемориес, Дреамс, Тхоугхтс: „Имам веома снажан осећај да сам под утицајем ствари или питања на која моји родитељи, бака и деда и далеки рођаци нису одговорили или завршили. Често се чини да у породици постоји безлична карма која прелази са родитеља на децу. Тако је и мени увек изгледало, ...као да морам да завршим или наставим ствари које претходно нису урађене.“ Да ли се слажете са њим?

Узмите папир и оловку и запишите одговоре на ова питања:

Опишите своју мајку

Одвојите тренутак да опишете своју мајку каква је била када сте одрастали. Каква је била? Који придеви или фразе вам прво падају на памет? Да ли је било топла? Хладна? Резервисана? Срећна? Тужна? Да ли те је грлила често или ретко? Узмите свеску и запишите прве мисли, прве речи које вам падају на памет.

Опишите свог оца

Сада уради исто за тату. Како бисте то описали? Да ли је био фин? Да ли је било лако живети са њим? Да ли је био строг? Да ли је критиковао? Да ли је учествовао у вашем васпитању? Запишите све. Држите се тога и не поправљајте ништа.

Опишите свог партнера или доброг пријатеља
Док сте на послу, такође можете описати свог романтичног партнера, ако га имате, или блиског пријатеља, или чак свог шефа.

Описи ваших родитеља откривају садржај ваше подсвести

Спонтано записивање придева и фраза омогућава нам да заобиђемо одраслу, рационалну, обрађену верзију приче нашег детињства.

На тај начин наша аутентична осећања могу доћи до изражаја, без уобичајених филтера и цензуре. Листа нам може показати несвесну лојалност и савезништво које осећамо према родитељима. Такође нам може показати како одбацујемо једног или оба родитеља или како смо усвојили управо оно понашање које осуђујемо код њих.

Негативна осећања према родитељима могу да усмере наше животе

Многи од нас носе у себи болне слике, слике родитеља који нам не пружају довољно, слике у којима не добијамо оно што нам је потребно. Ако их не укротимо, ове унутрашње слике могу усмеравати наш живот и одредити његов будући пут.

Али и они су несавршени. Недостаје им суштинска истина. Који трауматски догађај се крије иза ових слика које су биле довољно моћне да преусмере ток љубави у вашој породици?

Погледајте шта сте записали. Да ли се љутите на родитеље? За шта их оптужујете? Ако да, можда сте већ приметили да су притужбе упућене родитељима исте као и притужбе упућене партнеру или блиском пријатељу.
Често се наше незадовољство родитељима пројектује на партнера или блиске пријатеље.

Однос са родитељима постаје модел за формирање других односа

Оно што код родитеља остане нерешено не нестаје само од себе. То постаје образац за обликовање наших будућих односа. Ако смо имали тежак однос са родитељима, наши описи родитеља одражавају огорченост коју још увек гајимо. Огорченост изједа наш унутрашњи мир. Ако осећамо да нисмо добили довољно од родитеља, посебно од мајке, често осећамо да нам ни живот не даје довољно.
Ако смо имали близак однос са родитељима, наши описи откривају топлину и саосећање које осећамо према њима. Ако је наш однос према родитељима позитиван, такав је и према животу и верујемо да ће нам се добре ствари десити.

Зауставите бесмислено понављање патње кроз генерације

Неопходно је помирење са родитељима. Ово не само да нам обезбеђује унутрашњи мир, већ и омогућава да се хармонија прошири на следеће генерације.
Ако  омекшамо према родитељима и пустимо причу која нас раздваја, можемо зауставити бесмислено понављање патње кроз генерације. Обично, ако су нас родитељи повредили, нису то урадили намерно. Већина нас осећа да нисмо добили нешто од својих родитеља. Међутим, постизање помирења са родитељима значи прихватање онога што смо добили и онога што нисмо. Ако посматрамо шта смо добили на овај начин, можемо црпети снагу од родитеља, јер су они желели само најбоље за нас, чак и ако то нису увек знали да покажу.

Слика коју имате о својим родитељима може утицати на квалитет вашег живота. Добра вест је, међутим, да се ова унутрашња слика може променити када се открије. Не можете променити своје родитеље, али можете променити како их доживљавате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas