Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да правилно одговорите на чувено питање на разговору за посао: „Где видите себе за пет година?"

Да ли постоји правилан одговор?

1684676842_shutterstock_1261950043.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

„Где видите себе за пет година?“

Сигурно сте чули или се и сами сусрели са овим питањем на разговору за посао, а вечита је дилема шта је прави одговор и да ли он заиста постоји.

Ваш одговор може открити много о вашим приоритетима и вашем потенцијалу за сам посао. Стручњаци за каријеру истичу да ако вас ово питају на интервјуу за посао, схватите да они заиста желе да знају да ли планирате да останете ако будете запослени.

Харлени Васкуез, каријерни тренер социјалних радника из Њу Џерсија, рекла је да анкетари који постављају ово питање често покушавају да открију да ли сте уложени у развој каријере у компанији.

- Заиста се пита: "Зашто желите да радите овде?" И заиста се ради о томе, "Да ли овај кандидат себе види у овој организацији?".

Рекла је да може открити неусклађеност за улогу ако причате о томе да желите да једног дана радите у другој улози или индустрији, а не у оној за коју сте се пријавили. Васкез је навео пример кандидата за посао који циља маркетиншке послове и пријављује се за улогу сарадника. У том сценарију можете рец́и нешто попут:

- Па, у наредних пет година надам се да ц́у бити на водец́ој улози у овом маркетиншком одељењу, помажуц́и компанији да унапреди своје циљеве или брендирање послодавца. То показује као: „Хеј, мој мозак и моји циљеви размишљају за пет година унапред, и ја заиста верујем у мисију и вредности компаније" - објашњава Васкуез, пише ХуффПост.

Генерално, имајте на уму да су разговори за посао двосмерна улица. Не говорите послодавцу само оно што жели да чује, такође откривате да ли се улога подудара са вашим дугорочним плановима.

- То још увек показује да одређена особа жели да учи и жели да расте. Тај одговор ц́е бити много бољи од "не знам" - саветује стручњак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas