Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како изаћи на крај са арогантном особом? Од овога све почиње

Свако од нас се бар једном у животу сусрео са изузетно арогантном особом. Ако не знате како да се носите са таквим људима, укључите један од 5 алата који вам могу помоћи да побољшате своју везу

1701346622_shutterstock_2258472131.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За разлику од здравог поноса — одговарајућег слављења личних или колективних достигнућа - ароганција одбацује људе. Ово може да буде једна од карактеристика токсичних особа којима је изазовно пронаћи заједнички језик и сачувати сопствени мир.Шта год да одлучите да урадите, урадите то промишљено и са што више љубави. Арогантни људи узрокују да други изгубе живце, да се нервирају и постану најгоре верзије себе. Посматрајте реакције са саосећањем и играјте игру свог живота уместо да покушавате да се уклопите у туђи оквир и замисао. Останите доследни себи!

На ових 5 једноставних начина, могуће је изаћи на крај са арогантним људима, преноси Псyцхологy Тодаy:

1. Узалудно је покушавати да промените арогантну особу

Потреба за супериорношћу је дубоко укорењена и креће се од ниског самопоштовања до неутољиве жеђи за похвалом до недостатка емпатијепрема онима који су или изгледају мање успешни. Сизифов је посао покушавати да промените оваквог човека - немојте ни покушавати да то урадите да бисте сачували сопствени мир.

2. Прихватите чињеницу да се неки људи осећају супериорно

 Не можете ништа учинити у будућности или сте урадили у прошлости што би особу учинило арогантном. Он или она пати од проблема који превазилази вас. Најважније, схватите да прихватање осећања супериорности друге особе не значи да се морате осећати инфериорним. Замислите то као игру коју можете престати да играте у било ком тренутку.

3. Комуницирајте директно

 Добро је подсетити бахатог да нико не зна и не може да тврди да је нешто апсолутна истина. Користите разоружавајуће реченице као што су: 'Извините што вас прекидам, али...', или 'Можда нисте желели да звучите арогантно/повредите моја осећања, али...'.

4. Укључите посредника или већи број људи

 Понекад директна комуникација може имати супротан ефекат, због чега бисте можда желели да укључите трећу страну да помогне у решавању ситуације. Без осветољубивости, заузмите се за себе под туђим вођством. Потражите подршку која вам је потребна. Понекад ћете можда морати да пронађете савезнике и да се заједно супротставите посебно токсичној особи.

5. Смањите штету постављањем ограничења

 Не можемо увек бирати са ким ћемо радити и са ким ћемо комуницирати, али можемо да поставимо границе. Пре него што се упознате са бахатом особом, одлучите колико ћете времена проводити заједно и о којим темама ћете разговарати или уопште не разговарати. Будите дисциплиновани и одуприте се нежељеним ситуацијама. Ако не можете да држите дистанцу упркос великом труду, можда је најбоље решење да смањите сваки контакт са том особом.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas