Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕ РАДИТЕ ОВО

Ко пева за време јела, венчаће се за ЛУДОГ човека или жену: 13 НАРОДНИХ ВЕРОВАЊА која се и данас поштују!

Код нас постоје многа неписана правила о томе шта ће вам призвати несрећу или срећу.

1633428069_Depositphotos_217974572_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

У 21. веку рекло би се да је готово са сујеверјем, али да ли је баш тако? На тлу Србије постоје бројна правила о томе шта се сме, а шта не сме радити, поготово на дан празника и многи људи се и данас строго држе тога.

За вас смо издвојили 13 најнеобичнијих.

Чудна веровања у Србији

1. Једно од таквих необичних веровања је да ћете бити богати ако поједете сва мрвице са стола.

2. Такође, свим девојкама се даје да једу окрајак хлеба, јер се верује да ће то добринети да их свекрва воли.

На раскрсницама се укрштају овај и онај свет

Прочитајте још: САТ ВЕШТИЦА: Да ли се често будите између 3 и 5 ујутру? Ево шта то значи

3. Још једно од необичних правила која се примењују за време јела је да никако не треба певати, јер тај ко то ради за време јела, ожениће се лудом девојком или, ако је женско у питању, удаће се за лудог човека.

4. Такође, никако се не сме неумивен некоме јавити ујутро. Ако се то, ипак, учини, мора да се каже: "Добро јутро, нисам се умио/ла".

5. Ако девојка, која спрема неку храну, загребе мало по шерпи у којој је мутила колаче, верује се да ће јој на свадби падати киша.

Фото: Пиксабеј

6. Исто тако, необично је веровање да некога ко разбије огледало чека 7 година несреће.

7. Ако се деси да се руке, при руковању четири особе, укрсте, верује се да ће међу њима избити нека свађа.

8. Свађа се наслућује и ако некоме поклоните упаљач.

9. А да не бисте покупили чини које је неко давно бацио, никако не смете да прелазите преко раскрснице, јер је то место на коме се укрштају овај и онај свет.

Прочитајте још: ЗАНЕМЕЋЕТЕ! Ово су исповести људи који су СПАС пронашли у манастиру ТУМАНЕ

10. Десиће вам се нека несрећа, ако вам црна мачка пређе пут.

11. Али ако видите оџачара, то је срећа.

12. Вода се најчешће просипа за неким ко је кренуо да обави неки важан и тежак посао, да би му тада све ишло лагано као што вода протиче.

13. Многа веровања су везана и за црвено слово у црквеном календару. Наиме, тада се не сме ништа радити, јер ће вас задесити казна од тог свеца, чије је име забележено црвеним словом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas