Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ко су плувиофили? Већина се радује сунцу, али постоје и други типови људи

Ако сте се препознајете у доле наведеним описима онда сте плувиофил

1660989828_woman-g44bdd399b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Већина људи се радује сунчаном дану, када облаци делују као комади вате на светлоплавом небу. Међутим, неке особе више воле тмурно време, када киша добује по прозору, ветрови завијају, а у позадини севају муње и тутње громови. Управо по томе који опис вам се више допао, знате да ли више волите лето или зиму, али и да ли спадате у групу плувиофила. 

Ко су плувиофили?

Термин плувиофил потиче од 2 речи, латинске плувиа, што значи киша, и пхиле, љубитељ. Заживео је не толико давно, а у себи носи обожавање мириса мокрог лишћа и влажне земље. Иако је пуно више пажње посвећено сезонском афективном поремећају, који је посебно изражен током јесени и зиме, постоје људи којима лоше време заправо годи. Они уживају у апликацијама које имитирају звук кише, када она не пада.

Порчитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Често чујемо "кафа за понети", али ево због чега ово никако није исправно

Постоје стручњаци из ове области који не стављају нужно знак једнакости између тмурног времена и нерасположених људи. Резултати истраживања спроведеног у Америци показују да не постоји разлика у осећају среће између становника сунчане Калифорније и делова северо-запада. На основу њих изведен је закључак да се људи који живе у топлим и ведрим крајевима једноставно навикну на лепо време и сунчеви зраци им не причињавају толику радост.

Могуће последице

Уопштено, последице узроковане плувиофилијом су потпуно безопасне. Због тога се не може класификовати као нека врста менталног поремећаја. Међутим, понекад прекомерна љубав према киши може изазвати неке досадне или чак негативне учинке.

На пример, особа чија је плувиофилија однесена у екстремну ситуацију осећала би се угодно само у данима с кишном климом. То може узроковати негативне последице за ваше расположење, чак у неким случајевима доћи до проблема и депресије ако живите на врло сунчаном месту.

С друге стране, већина људи не само да не спада у групу плувиофила већ се обично не осећа угодно с кишом, они који имају те карактеристике могу се осећати погрешно схваћеним. У најгорим случајевима то може довести до социјалне изолације која доноси врло штетне учинке на ваш живот.

Прочитајте још: Наизглед обична фотографија супружника крије ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Ако се загледате боље видећете о чему је реч (ФОТО)

Када је лечење потребно?

У великој већини случајева, људи који тврде да имају плувиофилију не би требали проћи никакву врсту лечења. То је зато што је љубав према киши обично резултат одређених укуса и склоности.

Као и код било које друге особине, плувиофили ће можда требати помоћ стручњака када им она спречава нормалан живот.

То се може догодити ако њихова прекомерна привлачност за кишу омета њихове свакодневне активности или их чини неспособнима да се правилно односе с другима. Међутим, у већини случајева у којима се то догађа плувиофилија би била уско повезана с другим постојећим психолошким поремећајем.

Ако сте се препознали у опису плувиофила, знајте да је то сасвим природно, те уживајте у призорима и звуцима које доносе јесен и зима.

(Сити Магазин/Панорама)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas