Oglas
· · Komentari: 0

KOJA ZEMLJA NAJVIŠE "GUGLA" O SRBIJI: Na prvom mestu ovih država SMO NA PRVOM MESTU po broju pretraga

Gugl pretrage su već godinama jedan od najboljih pokazatelja jednog društva i njegovih interesovanja.

1708430855_shutterstock_2031053153.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada pretražujemo internet, najčešće se naši upiti odnose na zemlju u kojoj živimo - zanimaju nas svakodnevni problemi u društvu, politička pitanja i rutinske stvari poput vremenske prognoze, radnog vremena objekata i drugih informacija. Isto tako, i stanovnici drugih zemalja teže da budu informisani o pitanjima od lokalnog značaja.

Međutim, osim lokalnih, često su predmet naše pretrage i pitanja koja se tiču drugih zemalja. O kojoj državi (ili izmišljenoj državi) najčešće "guglamo" mi, Srbi, a stanovnici koje evropske zemlje najčešće pretražuju Srbiju na Guglu? Odgovor je podelila jedna stranica na društvenoj mreži Iks.

 

U kojoj zemlji se naviše pretražuje o Srbiji, a šta zanima region

Kada je reč o našoj zemlji i njenim stanovnicima, ove pretrage su se po broju "guglanja" na prvom mestu našle tek u dve zemlje, i obe su komšijske. U pitanju su Severna Makedonija i Crna Gora. 

Ostatak zemalja iz regiona su više zanimale zemlje Evropske Unije. Tako su Hrvati najviše pretraživali Nemačku, dok su Slovencima i stanovnicima Bosne i Hercegovine na prvom mestu bile po broju pretraga bile vesti o Hrvatskoj.

 

Šta "gugla" ostatak Evrope

Najveći deo ostatka Evrope je pretraživao pojmove koji su vezani za Rusiju, Francusku, Nemačku, kao i Sjedinjene Američke Države.

Rusija i njeni stanovnici su bili na prvom mestu po broju pretraga u mnogim evropskim državama: Belorusiji, Ukrajini, Češkoj, Slovačkoj kao i Litvaniji, Letoniji i Estoniji. Sa druge strane, Rusima, kao i Nemcima i Francuzima, najzanimljivije bile vesti vezane za SAD.

Od većih evropskih zemalja, o Francuskoj su najviše "guglali" u Italiji i Španiji, dok su stanovnicima Turske i Grčke najzanimljivije bile vesti koje se tiču Nemačke. Ova zemlja je bila posebno zanimljiva i Mađarima, Rumunima, Poljacima i stanovnicima Austrije. 

(RT.RS)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas