Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

Које је боје ваша НОВОГОДИШЊА ЈЕЛКА? Ево какво расположење уносе БОЈЕ УКРАСНИХ КУГЛИЦА

Иако се често одлучујемо за украсе према доминантној боји животног простора, ево које боје треба да буду ваше куглице на јелци

1608505930_jelkica.png
Фото: Pixabay
Oglas

Кићење новогодишње јелке је један од најрадоснијих чинова којим се дочекују новогодишњи и божићни празници унутар породичног дома. Ипак, боја може значајно утицати на расположење свих укућана и енергију која ће доминирати у дому током празника.

Прочитајте још: БЕЗ ПАРДОНА: Погледајте како мама вучјака тера свог младунца на спавање (ВИДЕО)

Прво правило је да са бојама никада не треба претеривати, било које висине да је јелка. Такође, не треба је ни превише рано окитити, како се њеног бљештавила и сјаја не бисмо заситили много пре правог новогодишњег духа.

У духу наших обичаја, размислите о томе да би јелку требало да поставите непосредно пред Нову годину, како би остала до Српске Нове године. У српској традицији се верује да сваки укућанин, па чак и гост, мора да стави неки свој украс на јелку, како би се осећао пријатније.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Зелена боја

Ову боју треба што више користити. Новогодишња грозница може бити јако стресна и зато је важно да кућом доминира зелена, јер је то боја која умирује. Поред тога, одличан је контраст доминантно црвеној новогодишњој боји. Уколико сте се одлучили за зелену јелку, то је добар избор, јер уз зелену боју пристаје чак и мноштво разнобојних украса.

Бела боја

Према фенг шуји правилима, ово боја без живота, "боја без боје", и није препоручљиво да се користи у оваквим приликама. У последње време се, међутим, појављује све више белих новогодишњих јелки и украсних грана, које могу бити подједнако укусно окићене. Ако волите белу јеклу, требало би да водите рачуна о томе да не мешате више од две боје украса.

Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)

Црвена боја

Ова боја симболизује радост, срећу, уживање, али и дубоку и страсну љубав. Верује се да штити од негативне енергије и без сумње се може рећи да је то боја коју, почев од гардеробе Деда Мраза, па до украсних трака и лампица, најчешће можете видети пред новогодишње празнике. Црвена боја украса идеално се слаже уз златну.

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Плава боја

Ово је боја духовности, саосећајности и нежности. Повезује се с духовношћу, сталношћу и верношћу. Као и зелена, и она делује смирујуће. Зато, ако се уместо за зелену, определите за белу вештачку јелку, идеална боја украса је управо плава.

Љубичаста боја

Прочитајте још: ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ

Ово је боја која симболизује верност, истинитост, љубав и патњу. То је, у исти мах, и боја високог племства, па јелка може заиста изгледати ексклузивно уколико њом доминира љубичаста боја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas