· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА

ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ

Волите уметност, имате дивне слике за које вас вежу многобројне успомене, и оне тек купљене, модерне, али нисте сасвим сигурни како би било најбоље да их распоредите у вашем животном простору?

1604650262_Depositphotos_158709456_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Не брините, добра вест је да у томе не можете погрешити, уколико дозволите сопственом сензибилитету да вас води. Јер, лепо је управо оно што вам се допада. Ипак, постоји неколико основних правила за њихово позиционирање, на која треба обратити пажњу.

Прочитајте још: МАЛА дневна соба тражи ВЕЛИКЕ ИДЕЈЕ: Ово су најчешће ГРЕШКЕ

Рамови
Потрудите се да се рамови слажу са намештајем или неким доминирајућим детаљима у соби, као и да садржај слика има бар нешто заједничко, било да је то техника рада, мотиви, основне боје.

Уколико је простор у ком желите да окачите слике мањи, требало би да одаберете само један зид на који ћете их постављати, истичући га на тај начин. Све остало визуелно би учинило ентеријер пренатрпаним.

Ако имате само једну слику, нека буде велика.

На једном зиду можете се поиграти груписањем слика како год пожелите, а ако се, ипак, одлучите само за једно уметничко дело, нека буде већих димензија, да би било примећено како му и доликује. Пазите само да својом величином не надмаши габарит намештаја изнад ког стоји, јер ће деловати незграпно.

Ботанички кутак
Тако можете ваш ботанички кутак, у ком гајите украсне биљке, обогатити сликама са мотивима цвећа. Ако потом простору додате још мало зелене боје, макар и кроз најмањи детаљ у соби, створићете праву малу оазу усред стана.

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Желите да направите сопствену композицију на зиду?

Одаберите централну слику на зиду.

Само напред, али најпре одаберите централну слику, око које ћете стављати остале. Том приликом можете се водити слагањем боја у односу на целокупан намештај у просторији, или само на онај у непосредној близини.

Прочитаје још: ХИТ ДЕТАЉ У ЕНТЕРИЈЕРУ: Дрвена клупа у соби је комад који морате поседовати! (ФОТО)

Направите композицију Фото: Дрпозит

Минималистички стил, који већ дуже време господари уређењем ентеријера, није заобишао ни уметничке слике. Наиме, оне често могу бити веома једноставне, са врло мало боја или мотива, апстрактне, те на први поглед више представљају додатак унутрашњем уређењу, него уметност саму по себи.

За дневну жута и циклама, за спаваћу плава.

У дневну собу лепо се уклапају слике јарких боја, жута или циклама, али и све нијансе земљаних тонова, које прате боју троседа и завесе, док спаваћој најбоље “лежи” тиркиз или светло плава. Такође, можете упарити две или три готово идентичне слике, по величини, бојама, мотивима, правећи на тај начин неку врсту сопственог диптиха или триптиха.

Прочитајте још: ХИТ ДЕТАЉ У ЕНТЕРИЈЕРУ: Дрвена клупа у соби је комад који морате поседовати! (ФОТО)

Да нема лошег места за добру слику потврђује и то што се оне сасвим лепо могу уклопити и у кухињу. Наравно, поставите их негде где се што мање могу оштетити и испрљати током припреме хране, а неку од слика можете сместити и у најмањи, до тада неискоришћени, ћошкић. Уметности је, заиста, потребно мало простора да се покаже...

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.