Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мање успешни људи раде ових 11 ствари током викенда: Ако их препознајете код себе, обавезно их промените

Да бисте нешто променили у свом животу, почните са наизглед безначајним навикама

1682233215_shutterstock_1282487947.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када дође викенд, многи људи само желе да се одморе и цео дан (или два) проведу излежавајући се на каучу и гледајући серије. Али, реалност је често потпуно другачија, па та два дана одмора проводимо завршавајући бројне обавезе које се накупљају током радне седмице.

Ипак, неке навике треба променити ако желите да будете успешнији и продуктивнији у свом послу, а самим тим и животу. Буссинес инсидер открио је 11 навика које неуспешни људи имају током викенда, а ако и се и ви препознајете у некима, можете да их промените већ данас.

1. Занемарују своје најближе

Понекад нам је потребан викенд далеко од људи, уз омиљени хоби и без икаквог друштва. Међутим, неуспешни појединци избегавају људе јер уопште немају повезаности са њима, нити воле да проводе време у друштву родбине.

2. Нервирају се

Свима нам је потребан одмор и пуњење батерија с времена на време. Неуспешни људи не могу искључити мисли, чак ни када имају више од слободног викенда. Зато су у време које би требало да проведу опуштено и релаксирајуће, заправо забринути и под стресом.

3. Троше непотребно велике своте новца

Неуспешни људи не знају да се контролишу и викенд често завршавају са празним новчаником. Превише импулсивне куповине у кратком року је вероватно најгора могућа идеја. Можда вас учини срећним краткорочно, али дугорочно сигурно неће.

4. Доносе нездраве одлуке

Током викенда потпуно заборављају на вежбање и прелазе све границе које се тичу нездраве исхране. Викенд је многима савршен изговор да забораве добре и здраве навике. Нормално је да желите мало одмора, али умереност је кључна.

5. Никад не престају да раде

Викендом одговарају на мејлове и поруке везане за посао. Ако морате радити викендом, то је једна ствар, али ако одаберете да радите викендом од куће, то вас неће учинити успешним. То је сигуран знак да ћете прегорети, односно полудети од количине посла или сте зависни од посла. Ако стварно желите бити продуктивни, немојте дозволити да вам се посао увуче у свакодневицу, него одредите тачно време у коме морате урадити све што је потребно.

6. Непрестано мисле о послу

Ово није једнако лоше као радити током викенда, али није ни добар знак. Једна ствар је ако толико волите свој посао да не можете престати да мислите о њему, али сасвим је друга ако читав викенд мислите само на оно шта вас чека током радне седмице. Такво фокусирање ће вам одузети прилику да се заиста одморите и мислите на себе што је кључни предуслов успеха.

7. Лењи су

Наравно, нужно је да се одморите током викенда. Међутим, неуспешни људи то схватају превише дословно. Током викенда направите оно за шта иначе немате времена, одрадите неки пројекат који нема везе с послом – очистите кућу или стан, купите нови роштиљ или назовите баку с којом се дуго нисте чули. Искористите слободно време на најбољи могући начин, јер ћете се осећати боље након што склоните неке ствари са своје листе обавеза.

8. Не искључе се

Викенд је најбоља прилика за искључивање екрана и излазак у природу. Немојте бити једна од оних особа која сваки слободни тренутак проводи на друштвеним мрежама, а на крају пропусти превише догађања у стварном животу.

9. Не упусте се у авантуру

Неуспешни људи не схватају да је викенд савршено време да оду на пут који су дуго планирали, испробају храну у новом ресторану ван града или оду на базен. Добро је да желите да се одморите, али ако тражите прилику да испробате нешто другачије, вероватно ће вам касније бити жао времена које сте провели на каучу. Можда је то право време да се вратите хобију који сте заборавили, попут читања, дружења, сликања…

10. Ништа не планирају

Неки људи могу проћи кроз живот без икаквог плана. Добро за њих. Међутим, ипак је боље да имате барем генералну идеју како желите да проведете викенд. То не значи да треба да испланирате сваку секунду, али очита одлика неуспешних људи је препуштање судбини што на крају води неорганизацији и разочарењу.

11. Не цене сопствено време

Ваше време је непроцењиво. Успешни људи су тога свесни и и те како бране свој распоред. То значи да на крају све стижу, чак и када имају милион обвеза. Неуспешни појединци допуштају да време управља њима. Заплету се у планове који их не занимају, ленчаре, па касније жале за тако проведеним временом или договоре превише тога па на крају пропусте оно што их је стварно занимало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas