Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСТОРИЈСКА СЛИКА: Мерилин Монро је имала само једну жељу, да упозна краљицу Елизабету Другу: Ево како је изгледао њихов сусрет (ФОТО/ВИДЕО)

Краљица Елизабета и чувена глумица Мерилин Монро упознале су се 1956. године, а глумици је управо то била једна од највећих жеља

1664278738_merlin-monro.jfif
Фото: Принтскрин Тwиттер/ Хисторy Ин Пицтурес
Oglas

Вест о смрти краљице Елизабете потресла је светску јавност. Током свог живота краљица је кроз разне догађаје упознала еминентне људе из разних области као што су глумци, највиши државни званичници као и многи други пословни људи.

Прочитајте још: Син Џонија Депа изгледа као његова КОПИЈА: Живи као анонимус, а о њему се скоро ништа не зна (ФОТО)

Међу њима се нашла и чувена глумица Мерилин Монро, а занимљиво је да су она и Елизабета заправо биле вршњакиње, обе су рођене 1926. године.

До сусрета је дошло 1956. након што је Мерилин провела четири месеца у Великој Британији снимајући филм "Тхе Принце анд тхе Схоwгирл". Том приликом глумици је друштво правио њен супруг, Артур Милер.

Тренутак њиховог сусрета и упознавања описан је у књизи "Кад је Мерилин упознала краљицу", а која је објављена 2020. године.

 

Глумица је имала велику жељу да се сусретне са краљицом и успела је да је оствари. Иначе Мерилин је тада боравила недалеко од дворца Виндзор, у месту које је само четири километра удаљено од дворца.

"Њен сан је био попити чај у Бакингемској палати, а публициста Алан Арнолд нашао је тај захтев на свом дневном попису обавеза", написано је у књизи.

Жеља да испија чај са краљицом није се реализовала, али се глумици указала прилика да упозна Елизабету, на самом крају њеног путовања. Наиме, Мерилин је добила позив да присуствује представи "Роyал Цомманд" у позоришту "Емпире" заједно с некима од најпознатијих филмских звезда тог времена.

Глумица је провела сате спремајући се за тај догађај, док је њена појава одушевила све присутне.

 

Након што је дошла, Мерилин се придружила осталим славним глумцима који су стајали у реду за пријем краљице, у великој сали.

"Ред је био дугачак, а Мерилин је била на његовој половини. Глумица је с времена на време зурила испред себе, нервозно чекајући свој ред, али како се краљица приближавала, видело се како Мерилин вири, а затим узбуђено чаврља с глумцем Виктором Матјуром", написала је Морган.

Након што је краљица стигла до Мерилин, глумица је узела краљичину руку и направила савршен наклон, док су обе имале широк осмех на лицу.

"Њих две су затим разговарале неколико минута о темама као што су комшије и краљичин вољени Виндзор. 'Свиђа нам се', рекла је Мерилин. 'Будући да имамо дозволу, мој супруг и ја идемо на вожњу бициклом у Велики парк'." , написано је у књизи.

Мерилин је узбуђено напустила догађај док је новинарима дала чак и изјаву поводом познанства које се те вечери догодило.

 

"Краљица је врло срдачна", рекла је глумица, те додала: "Она зрачи слаткоћом".

Краљичино мишљење о Мерилин Монро такође је било забележено чланком који се појавио у једном британском часопису 1961. године.

"У чланку је стајало да је након представе Краљевског заповедништва 1956. краљица постала фасцинирана Марилин и гледала сваки њен филм", пише Морган.

"Наводно је рекла пријатељици: 'Мислила сам да је госпођица Монро врло драга особа. Било ми ју је жао јер је била толико нервозна да је полизала сав свој руж'."

На снимку који је тада забележен може се видети како Мерилин облизује своје усне нестрпљиво чекајући краљицу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas