Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мудрости Харукија Муракамија: Његови ЦИТАТИ откривају дубине људских емоција и инспиришу на размишљање

Јапански писац је веома цењен због својих мудрости и корисних савета

1699023817_Foto-Printscreen-Facebook-Haruki-Murakami.jpg
Фото: Принтсцреен/ Фацебоок - Харуки Мураками
Oglas

Харуки Мураками, савремени јапански писац, познат је по својој очаравајућој прози, надреалним причама и дубоким увидима у људску психу. Муракамијево дело је превазишло културне границе, донело му међународно признање и заљубљенике у његове књиге.

Поред својих убедљивих прича, Мураками је цењен због својих цитата који откривају дубине људских емоција и инспиришу на размишљање.

Данас је избор најбољих цитата Харукија Муракамија:

1. Ако читате само књиге које сви други читају, можете размишљати само о ономе о чему сви други мисле.

2. Трагедија човека, ма колико то комично изгледало, није у његовим манама, већ у његовим врлинама.

3. Колико људи живи на овом свету, свако од нас похлепно тражи нешто у другом, а ипак остајемо исти бескрајно удаљени, одсечени једни од других.

4. Свако воли самовољу, али се плаши слободе.

5. Када дуго гледате у море, почињу да вам недостају људи, а када дуго гледате у људе, почиње да вам недостаје море.

6. Ако све иде како желите, онда ће живот постати незанимљив.

Изазови и непредвидивост саставни су елементи испуњеног живота. Када би све увек ишло по нашим жељама, недостајали би нам узбуђење, емоције и радост коју доживљавамо када се носимо са проблемима и остваримо оно што смо зацртали. Живот би био досадан.

7. Грешке су знакови интерпункције живота, без којих он, као и текст, нема смисла.

Грешке су саставни део живота. Они дају дубину, контраст и значење нашем искуству, баш као што знаци интерпункције дају структуру и значење реченици. Без грешака, животу би недостајало богатство и лекције које долазе из учења и раста.

8. Колико год се трудили, када боли, боли.

9. Цела наша стварност састоји се од бескрајне борбе између онога што се заиста догодило и онога чега не желимо да се сећамо.

10. Ако неко жели да те понизи, онда си на правом путу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas