Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Наши ПРЕЦИ су веровали да следећи ОБИЧАЈИ привлаче новац: Једну ствар никада нису носили у новчанику

Обичај помоћу ког су наши преци привлачили новац у свој дом

1698244625_Foto-Shuttertsock-privlacenje-novca.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Наши преци веровали су да новчаник никада не сме бити празан, без обзира на материјално стање нашег банковног рачуна. У новчанику су увек имали бар једну новчаницу, јер су веровали да ц́е тако привуц́и богатство у дом. То је била или новчаница коју су сами зарадили или новчаница коју им је дао неко за кога су мислили да је добра особа. Новчаница или новчиц́ су се тако сматрали својеврсним талисманом финансијске стабилности. Зато је и даље понегде обичај да се никада не даје празан новчаник.

Верује се да ц́е све трансакције које обавите увече довести до пропасти, а уторком не треба позајмљивати новац. Осим новца, не треба позајмљивати хлеб, јер би финансијска стабилност требало да напусти дом. Да бисте привукли новац у куц́у и да би се он буквално залепио за вас, не би требало да подижете новац на дан када примите плату. Морао бих да потрошим целу плату у вашем дому, што би данас значило на вашем рачуну.

И наши деке и баке веровали су да ако голим рукама чистите мрвице са стола или звиждите у куц́и, новац нец́е доц́и у дом. Џепови одец́е која је висила у орману били су испуњени ситним папирним новцем.

Домац́ице су крпиле и најмању рупу у џепу јер су веровале да ц́е им новац лакше измац́и из руку. Да би било што више новца у куц́и, пазили су да ни једном капуту или кошуљи не недостаје дугме, а након пометања дворишта, метла се стављала са дршком надоле, преноси Цитyмагазине.си.

Веровали су да новац од коцкања, пронађени новац, оштец́ене новчанице или новчиц́и не доносе срец́у, па их наши преци никада нису носили у новчанику. Највец́у новчаницу нису држали у новчанику, чували су је код куц́е и чували годину дана, јер су веровали да ц́е привуц́и новац у дом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas