Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Не бисте никад погодили РАЗЛОГ: Због чега пластичне КОРПЕ ЗА ВЕШ имају РУПИЦЕ?

Предмет без којег не можемо да замислимо обављање кућних послова попут простирања веша, није случајно направљен са рупицама.

1642250651_korpa.png
Фото: Пиксабеј
Oglas

Било да перете, или простирете веш, без једног предмета не можете - без корпе. У њој га носите када желите да га ставите у машину, потом и чист веш преносите на путу ка сушилици, или жици за простирање.

Међутим, да ли сте се икада запитали зашто све пластичне корпе за веш имају рупице?

Прочитајте још: Зашто је WЦ ШОЉА скоро увек беле боје? Изненадиће вас ово ОБЈАШЊЕЊЕ

Разлог који стоји иза ове мистерије, наводно се крије у практичности. Наиме, рупе корпе за веш чине лакшима за ношење када су пуне одеће.

Уколико се присетимо они старих плетених корпи за веш, ова претпоставка има још више смисла, јер су и оне имале природне рупе.

Фото: Пиксабеј

Када су произвођачи почели да праве јефтиније, пластичне алтернативе, вероватно су покушали да опонашају старе плетене корпе, додајући им рупице, па због тога постоји и естетски разлог.

Корпе за прљав веш вероватно имају сличну сврху, а и оне имају рупице и због вентилације, јер се у њих убацује одећа која је мокра и препуна зноја.

Ипак, ове рупице стварају и један недостатак, а то је да се такве корпе не могу користити увише сврха - не можете у њих сипати воду, нити опрати веш на руке, а не можете их ни напунити ситним предметима и одложити је, зато што би све испадало из рупица.

Фото: Пиксабеј

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas