Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОРБА

НИЈЕ ЛАКО БИТИ ЛЕВОРУК: Ствари које нисте знали о људима који пишу левом руком - Биће вам драго ако нисте међу њима

Ударање лактова док пишете са дешњаком који седи поред вас; рука која је прекривена мастилом док је померате преко писања; и маказе које се не могу нормално држати.

1635765580_shutterstock_736748914.jpg
ФОТО: Схуттерстоцк
Oglas

Леворуки људи се често сусрећу са неспретношћу у свакодневном животу. Али левичари то вероватно већ знају. Међутим, постоје и друге ствари које можда не знате о леворуким људима.

Прочитајте још: Држите провалнике подаље од дома уз ових 6 савета!

12 посто

Само 12 одсто становништва је леворуко, али тај проценат се полако повећава. Иако је у већини земаља већ дуже време прихваћено да је неко леворук, још увек постоје земље које не то не прихватају и не препознају, нико се не труди да им било шта олакша. Срећом, проценат људи који прихватају своју леворукост полако се повећава.

Феномен периодичног поремећаја покрета удова је много чешћи међу леворуким људима

Године 1860. чак се сматрало да леворуки људи имају савез са ђаволом.

Алергије

Да ли сте леворуки и да ли имате алергије на пролеће? То није изненађујуће. Књига,  Церебрал Доминанце: Тхе Биологицал Фоундатион, показује да људи који су леворуки имају 11 пута већу вероватноћу да ће бити алергични на нешто. Они такође имају 2,5 пута већу шансу да развију аутоимуну болест.

Осетљивији на мигрене

Чини се да људи који су леворуки имају мигрене двоструко чешће од дешњака.

Немирни спавачи

Сви се понекад крећемо у сну, али то је много чешће код леворуких људи. Феномен периодичног поремећаја покрета удова је много чешћи међу леворуким људима. Студија из 2011. године показује да 94 одсто леворуких људи понекад пати од овога, у поређењу са 69 одсто дешњака.

Да није све тако црно, показују и друга истраживања, која тврде да су леворуки људи интелигентнији, као и да су бољи у решавању више ствари истовремено, у односу на дешњаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas