Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Држите провалнике подаље од дома уз ових 6 савета!

Провала у кућу је свачија највећа ноћна мора.

1635595372_thief-gf87516dec_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Повратак у празну кућу после одмора може да вас забрине и да се осећате несигурно. Највише провала се дешава током празника или у децембру, то су дани када смо често одсутни од куће. Срећом, постоје бројни трикови да ваша кућа буде мање привлачна за провалника. Објаснићемо вам.

Прочитајте још: ВЕРНИЦИ, ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА МОЛИТВА: У питању је једна реченица која чини ЧУДА , али се не саветује "обичним" људима

Са овим триковима ћете оставити све иза себе на сигурном.

1. Оставите утисак да је неко код куће

Не можемо то рећи довољно често: провалници обраћају пажњу на најситније детаље. Да ли излазите на дуже време? Не поспремајте савршено. Ставите прљаве шољице за кафу на сто или оставите неко мало светло. Ово чини да ствари изгледају „живље“ и провалници се неће усудити да ризикују да нисте код куће.

2. Ограда

Ограда око целе куће сан је сваког провалника. Запречен поглед значи да могу тихо да ставе ствари напоље, а затим их лако пренесу до свог возила. Када се кућа не види јасно, провалнику је врло лако да се извуче са злочином. Нека ваша кућа изгледа отвореније и поставите неколико аутоматских спољних лампи како бисте провалника ставили у центар пажње.

3. Браве

Изаберите добре браве како би провалник могао брзо да види колико ће бити тешко покушати да отвори браву. Одабиром браве на врху и дну врата, провалнику ће на крају требати више времена да је обије, што значи да би могао на крају потражити другу кућу. 

4. Комшије

Изјава „боље добар комшија него далеки пријатељ“ не долази из ведра неба. Идете на одмор на дуже време? Обавестите своје комшије и договорите се са њима да чувају вашу кућу и одржавају ствари уредно. 

5. Тајмери

Изаберите светла са временским прекидачима и инсталирајте их на различитим местима у кући. На овај начин се просторије могу наизменично осветљавати и остављати провалницима утисак да је неко код куће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas