· · Коментари: 0

Никола Тесла је помоћу ових трикова вежбао мозак: Три навике највећег генија које ће вам променити живот!

Никола Тесла имао је три навике којом је вежбао мозак свакодневно

1628006492_tesla.jpg
Фото: Пиxабаy

Никола Тесла био је најпознатији због доприноса у осмишљавању електричног система наизменичне струје, али је осим тога, за  његово име се везује још око 300 најразноврснијих изума.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: "СУМЉИВО" или "СУМЊИВО", често се греши и у писању и у горову

Током живота, Тесла је константно радио на пројектима и често их реализовао до краја. Последњих година овај геније је постао један од миљеника интернета.  Тесла је имао и чудне навике попут спавања од само два сата. Ипак, оно што је остварио не би било могуће без занимљивих ствари које је примењивао, како би његов мозак што боље функционисао.

Добро размислите прије него што нешто учините

Никола Тесла је често говорио како може замислити стројеви и ретко је правио нацрте пре почетка рада на њиховој изградњи. Овај процес визуалног размишљања није својствен свим људима, али је основна идеја да се једноставно треба сконцентрисати на коначан производ. За креативно размишљање често је неопходно да се опустите и порадите на проблему у својој глави.

У својој аутобиографији Тесла је описао процес:  -Моја метода је другачија. Ја не журим с конкретним радом. Када добијем идеју, ја одмах кренем с изграђивањем у својој машти. Мењам конструкцију, радим на поправкама и управљам стројем у својој глави. За мене је потпуно небитно да ли тестирам турбину у глави или у радионици - рекао је.

 Идите у шетњу

Познато је да одлазак у кратку шетњу има своје предности када је у питању креативност. И Тесла је изгледа био оваквог мишљења, а иако су његове шетње постале део опсесивно компулсивног понашања, он је неколико својих изума имао током шетње. Једна од њих донела му је идеју о наизменичној струји.

Прочитајте још: ШОКАНТНА РЕАКЦИЈА: Желео је да запроси девојку на посебном месту, а онда се појавила ОНА! (ВИДЕО)

Године 1881. Тесла се преселио у Будимпешту, опорављајући се од нервног слома, а док је с пријатељем шетао парком рецитујући поезију, ођедном му је синула идеја о наизменичној струји.

Своје проблеме решавајте сами

Попут многих иноватора и креативних ликова и Тесла је заступао тезу да се треба осамити током стварања и размишљања. Ово је један од његових чувених цитата: "Ум је оштрији и концентрисанији у непрекиданој самоћи. За размишљање није неопходна било какава велика лабораторија. Оригиналност пристиже из самоће која ослобађа од утицаја који нам штете креативном уму. Будите сами, то је тајна изумитеља, будите сами, тада се идеје рађају - говорио је овај геније.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.