Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нису направљене за ЧИШЋЕЊЕ ципела: Да ли знате за шта служе ЧЕТКЕ на покретним степеницама?

Податак који многи нису знали

1706536858_Foto-Shutterstock-pokretne-stepenice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Иако су покретне степенице прилично честе у тржним центрима, аеродромима и железничким станицама, ретко ко размишља о њиховој изградњи или о томе колико би оне могле бити опасне ако нешто пође по злу. Упркос томе, постоји много елемената који чине покретне степенице, укључујуц́и бројне безбедносне карактеристике.

Вероватно нисте размишљали о сврси четкица са стране покретних степеница, зар не? Ове четке делују као безбедносна мера за спречавање незгода као што су ципеле и одец́а да се закаче између ивице ограде и покретних степеница, пише ЛАДбибле.

Нису за чишц́ење ципела

„Сигурносне четке“ су ту да спрече ситуације у којима би одец́а могла да се заглави између ивице и покретних степеница. Без тих четкица, постојала би велика шанса да се одец́а ухвати, што је последња ствар коју желите док јурите кроз станицу метроа на путу до посла.

Иако су четке више психолошки одврац́ајуц́и него физички, оне функционишу тако да када осетимо да се четкица помера уз нашу ногу или одец́у, ми је инстинктивно померамо, спречавајуц́и потенцијалну опасност. То је додатни слој заштите за избегавање нежељених инцидената на покретним степеницама.

Поучени чињеницама о безбедности покретних степеница, могли бисмо двапут размислити пре него што одлучимо да их згазимо. Безбедност увек треба да буде приоритет, посебно када су у питању свакодневне ситуације које можемо сматрати рутинским.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas