Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВАЦ

Бизнисмени и БАНКАРИ су СУЈЕВЕРНИ, јер када граде зграду НИКАДА не уграде ОВЕ ствари

Фенг шуи је стварање склада проналажењем начина да се дизајном повежу природа и ствари које је направио човек.

1599825375_luvr.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У домаћинству се обраћа пажња на стране света, на девет квадраната који утичу на девет животних сфера укућана,  као и на пет елемената - метал, дрво, воду, врату и земљу.

Верује се да примена фенг шуија може донети значајне резултате, па се у неким од великих архитектонских творевина примењују ови принципи, које творци интегришу у своје грађевине. То се постиже коришћењем боја, облика, текстура, али и распоредом ствари, попут намештаја.

Прочитајте још: Арапи су вриштали од страха, а из вина су избијале варнице: Шта се крије на ВРХУ ПИРАМИДА?

Фенг шуи Фото: Пискабеј

Један од пионира увођења фенг шуија у архитектури је нико други до - Доналд Трамп. Ради се о Колумбус серклу, великом кружном току у Њујорку, код Централ парка.

Кругови су бесконачно кружене енергије.

Кружни токови иначе представљају велики проблем у фенг шуију, јер представљају нестабилан елемент воде. Бесконачно кружење људи, возила и енергије је попут воде, и ако не постоји ништа што би могло да прекине овај ток, формира се вртлог, који може да изазове катастрофу.

Сиднејска опера
Код Сиднејске опере су комбинована два елемента који делују супростављено, а "раде" заједно - ватра и вода. Зграду је пројектовао дански архитекта Јарн Утзон. Према Стивену Посту, учитељу фенг шуија, крила структуре, која симболизују воду, комбинована су са троугластим облицима, који представљају ватру.
Трамп је решио проблем глобусом и процветао!

Једна од зграда на које би ово могло да утиче је и чувена Трампова кула у Њујорку. Проблем је решила Трампова саветница 1990-их година Пун Лин, иначе мајстор фенг шуија. Они су предложили да се ту инсталира познати глобус, који прекида ток енергије. Његова сврха је да спречи кружни ток да усиса потенцијалне приходе и прилике за зараду.  Глобус постављен 1996. године, и од тог тренутка у држави Њујорк процветало је тржиште за фенг шуи.

Пирамида подстиче страст кроз ватру.

Давно изграђена, али садржи принцип ватре и воде Фото: Пиксабеј

Последњи део Лувра, чувену пирамиду, пројектовао је Ејо Минг Пеи, кинески архитекта. Пирамидалне структуре сматрају се класичном ватреном структуром у фенг шуију, а основа им је равна и квадратна, што представља елемент земље. Комбинација ова два елемента подстиче страст кроз елемент ватре.

Намерно су оштрицу зграде уперили ка конкуренцији која је претрпела губитке!

Иисти архитекта је пројектовао зграду Кинеске банке  у Хонг Конгу. Ово здање је једну од оштрих ивица усмерило право на зграду суседне банке ХСБЦ, која је наводно због тога претрпела губитке. То је довело до ХСБЦ инсталира структуре налик топу на врх зграде, што би требало да одбија негативну енергију.

Прочитајте још: ПИРАМИДЕ лече рак и зато их градимо у Русији, а СОКОБАЊА би била балкански центар

Многи инциденти
Многи инциденти још током изградње довели су до приче да је за то заслужан лош фенг шуи. Рецимо, екадашњи власник оближњег "Липо центра" је финансијски пропао.

У чему је проблем са Кинеском банком? Наводно је зграда "игнорисала" принципе фенг шуија. Кула у облику троугласте призме опонаша елеганцију изданака бамбуса. Међутим, ивице попут ножа секу добар "чи" и зраче негативну енергију.

Јавност је била шокирана, па су додали топове на кров!

Након бројних критика, Кинеској банци додати су елементи који треба да поправе ствари. Испред зграде је постављен мали водопад, заједно са великим стенама увезеним из Кине, а посађено је и мноштво биљака и дрвећа.

А, зграда између?
Зграда између Кинеске и ХСБЦ банке морала је да се заштити од комшија. Одабран је квадратни облик са релфективним стаклом и оријентацијом која осигурава да чи несметано тече око зграде. Тако су уравнотежили негативну енергију против лошег чија. Висина јеограничена да се ојача принцип хармонизације са окружењем.
Лавови чувају, а степенице одводе зле духове.

Преправке су направљене и на згради ХСБЦ банке. Иначе, ово здање је већ имало добру енергију, јер је тамо уместо приземља направљен велики, шупљи атријум, који у себе "позива" ветар и позитивну чи енергију.

Прочитајте још: НЕСТАЛА ЧЕТВРТА ПИРАМИДА У ГИЗИ? Била је ЦРЊА од гранита, прича под ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ

Покретне степенице су постављене под углом у односу на улаз, тако спречавајући да зли духови уђу у зграду, а улаз чува пар великих бронзаних лавова, што симболизује богатство и просперитет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas