Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Није ни до шампона, а ни до балзама: Ако вам се брзо масти коса проверите да ли правите честу грешку

Нередовно прање четки за косу може и те како допринети бржем машћењу

1692273635_shutterstock_1676120437.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Борба са масном косом је нешто што може бити прилично фрустрирајуц́е, јер колико год да је перемо, она некако увек поприми неугледан изглед. Такође, осим што је непривлачна, масна коса често утиче на наше расположење и осец́ај сопствене коже, али поред адекватних препарата за чишц́ење и негу саме косе, важно је обратити пажњу и на једну навику коју треба да применимо чешц́е у нашој рутини!Да ли сте знали да редовно прање ваше четке смањује њен масни изглед? Иако ц́емо насталу масноц́у приписати погрешној употреби средстава за прање и негу или једноставно природности саме косе, одржавање хигијене њених алата за обликовање игра огромну улогу у њеном изгледу.

Четке за косу могу сакупљати разне нечистоц́е, масноц́у, мртве ц́елије коже и остатке производа за косу, баш као и четке за шминку. Редовно прање четке помаже у уклањању ових наслага и спречава да се бактерије, гљивице и прљавштина пренесу на косу током четкања.

Како правилно опрати четку за косу?

Прљавштина и масноц́а које се накупљају на четкици могу довести до зачепљења пора на кожи главе, што често доводи до иритације, свраба и других проблема с кожом главе. Редовно чишц́ење четке помаже да кожа главе остане здрава и лакше ц́ете њоме проц́и кроз косу, што олакшава чешљање и обликовање. Ако је четка прљава, могуц́е је да ц́е се коса запетљати у четке или нец́е изгледати глатко након чешљања. Пре прања пажљиво уклоните сву длаку са четке, што се може урадити чешљем, прстом или другим алатом.

Затим напуните посуду топлом водом и додајте мало благог шампона или течног сапуна, мешајте док не добијете нежну пену и ставите четку у посуду са водом и сапуном и оставите да се натапа неколико минута. Ово ц́е омекшати прљавштину и остатке на четкици. 

Користите четкицу за чишц́ење или стару четкицу за зубе да нежно очистите четкицу да бисте уклонили прљавштину и остатке, а затим исперите четкицу под топлом водом да бисте уклонили сапун и остатке. Нежно је протресите, а затим ставите на пешкир да се природно осуши. Уверите се да су длаке окренуте надоле како би вода могла да исцури.

Препоручује се да четку за косу чистите бар једном месечно или чешц́е ако често користите производе за косу. Уз редовно прање, четка ц́е вам боље служити, а коса ц́е бити чистија и здравија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas