Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Обичај који морате испоштовати ДРУГОГ ДАНА БОЖИЋА: Погледајте са ким треба да га прославите

Божић се слави три дана, а ево са ким треба да будете данас

1673170753_1673005172_BOZIC-63ba8f41cd690.jpg
Фото: СПЦ
Oglas

Православни верници данас обележавају други од три дана Божића. Дан након прославе најрадоснијег хришћанског празника, односно други дан Божића, назива се и Сабор Пресвете Богородице. Верници јој одају почаст и захвалност што је родила спаситеља људског рода.

Пошто се првог дана Божића остаје код куће, други дан се, по обичајима, прославља с пријатељима, а добро је изаћи па макар и у шетњу. Народ каже - "ко има пријатеље, богат је човек". Другог дана Божића ваља обилазити пријатеље, рођаке или кумове, и верује се да ниједног госта не треба вратити с кућног прага јер се на данашњи дан мире и они који су били завађени.

Прочитајте још: Данас је САБОР ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ: На ДРУГИ ДАН БОЖИЋА морате испоштовати један ОБИЧАЈ да би у вама завладао мир

Веровање каже и да данас не би требало чистити кућу, јер се Божић празнује три дана, а треба изговорити ову молитву како би у дому владали мир и хармонија:

"Твојим рођењем, Христе Боже, засија света светлост богопознања, јер се у тој светлости звездом учаху они који звездама служе, да се клањају теби, сунцу правде, и да познају тебе са висине истока, господе, слава ти"!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas