Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОНА је НАЈПАМЕТНИЈА ЖЕНА на свету: Факултет напустила после 2 године

Мерилин вос Савант је најинтелигентнија особа на планети која је тестирана са ИQ тестом

1712667181_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе/ Сандееп Савант/ Дон Гиллер
Oglas

Рођена у Мисурију 1946. године, живела је нормално и повучено детињство све до 10. године када је тестом утврђено да је натпросечно интелигентна.

У доби од 10 година, њен мозак је био развијен као код особе од 22 године и 10 месеци, а општи скор 228. Поређења ради ИQ нормалне особе је између 85 и 115.

Ипак, њени родитељи нису хтели да Мерилин иде около и хвали се да је паметна, па су ову информацију сакрили од јавности, а све како би она живела као и сва друга деца.

Ипак, истина се не може сакрити од јавности па је убрзо Мерилин добила славу какву заслужује.

Када је постала старија Мерилин је уписала факултет, али га је напустила 2 године касније јер јој је било досадно. Почела је да зарађује и гради каријеру тргујући акцијама и некретнинама. Упркос томе, њена права страст било је писање. Искористила је своја лична улагања како би себи дозволила да постане писац са пуним радним временом. Али чак и тада, Мерилин је писала романе и кратке приче под псеудонимом како би остала анонимна.

1988. година јој је променила живот. Њен невероватно висок ИQ ниво од 228 уврштен је у Гинисову књигу светских рекорда. Одједном постаје славна личност.

Поред неколико емисија, Мерилин није дозволила да медији уђу у њен живот. И даљеје била посвећена супруга и мајка, која је писала своје текстове и живела мирно.

1987. године се удала за Роберта К. Јарвика, хирурга који је развио механичко вештачко људско срце. Али људи нису могли да јој опросте то што "не користи довољно" свој мозак и потенцијал, те живот траћи на тривијалне ствари. Добијала је љутите поруке и људи су чак нагађали да можда није геније.

У једном од интервјуа она је рекла како је ИQ само „капацитет“, начина на који користите своју интелигенцију.

Те да она није калкулатор, већ људско биће.

Упркос свим причама о њој, Мерилин сматра да је на правом путу: „Друштво нам нуди толико тога. Мислим да не чинимо довољно да узвратимо, али мислим да сви сносимо друштвену одговорност и мислим да је и ја сносим. И више мислим да је писање одличан начин да вратим људима оно што су дали мени.”

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas