Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове купаће костиме су БЕОГРАЂАНКЕ носиле 30-их година прошлог века: На месту некадашњег купалишта, данас је Сајам (ФОТО)

Колико се мода променила?

1682577022_254473_spasiociadaciganlija-207_f.jpg
Фото: З. Јовановић
Oglas

Ако на друштвеним мрежама људи нешто воле - то је мало носталгије. Наиме, на Инстаграм профилу Београд испод Београда осванула је фотографија са купалишта из прошлог века - и разлика између купача данас и тада је огромна. Ради се о извештају са купалишта "Шест топола" где се данас налази Београдски сајам.

Прво, многима од нас сигурно је тешко да замислимо уопште купалиште ту где је сада Београдски сајам, с обзиром на то да се сада на том месту на Савском кеју налазе сплавови и бродићи углавном намењени за ноћни излазак.

Друго, не можемо, а да не упоредимо изглед купача тада и сада.

"Сличице са плаже"

Како се у овој објави тврди, ради се о новинском чланку о купалишту са насловом: "Како Београд подноси 40 степени у хладу: Сличице са плаже". И не, наслов није од прошлог лета, него из давне 1931. године.

Нема великих сунцобрана (бар на овој слици), а нема ни оскудних бикинија који прекривају само најинтимније делове тела. Сунцобран је мали и преносив, док су купаћи једноделни и углавном са широким бретелама и шорцем доле.

Такође, интересантно је видети да жене носе и појасеве.

Мушкарци, колико можемо да приметимо, носе нормалне купаће шорцеве, једино што им је струк мало дубљи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas