· · Коментари: 0

Ове ствари откривају да ли вам неко ЗАВИДИ: Такви људи вам не могу бити искрени пријатељи

Понекада не можемо прозрети нечије намере

1658495676_pexels-karolina-grabowska-6135164.jpg
Фото: Пеxелс

Много пута се дешава да помислимо да нам је неко од пријатеља, колега или рођака брижан, а да се на крају испостави да се иза свега тога крије завист. Иза ласкавих речи и похвала, могу се крити лоше намере.

Људи углавном се труде да прикрију завист зато што су свесни да показивање ове особине не наилази на одобравање околине. Завист није ништа друго него нека врста признања љубоморе на туђи успех у једној или више животних сфера.

Завидни људи не могу бити никако искрени пријатељи, а то се највише долази до изражаја када оној успешној особи дође лош период.

Ако се пожалите да вас је партнер оставио, да сте пали испит или изгубили посао, приметићете да ће вас слушати, али давати уздржане коментаре. Примећујете да је та особа хладнија и суздржанија, а понекад вам се чини као да је безосећајна.

Прочитајте још: Победите ТРЕМУ: Савети психолога који ће вам помоћи да претворите трему у свог савезника

Још једна ствар која их одаје, јесте то што су завидне особе изузетно критички настројене према људима око себе, правдајући то "искреношћу". Можда сте присуствовали ситуацијама да вас је одређена особа исмевала, "подметала ногу" или омаловажавала ваше мишљење или идеје. Не дозволите да вам то пољуља самопоуздање! То обично раде људи који потајно гаје љубомору, покушавајући на друге начине да саботирају ваше успехе.

Психолози сматрају да је за завист одговоран исти део мозга као и за физичку бол. Човек почиње да завиди људима за које сматра да им иде у животу, али да они то не заслужују.

Завист може ићи дотле да завидна особа потајно прижељкује да се успешнијој особи деси нешто лоше, како би се наслађивала њеним болом.

Прочитајте још: Због чега су УВЕК СЕДИШТА У АУТОБУСИМА ШАРЕНА: Више је разлога у питању

Психолози истичу да завидне особе могу да вас подстичу да понављате детаље догађаја који вас је повредио, како бисте поново проживљавали исту бол и осећали још горе.

Чувајте се оваквих људи и добро размислите коме поклањате своје поверење.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.