Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је просечна висина жена у Европи: Ево на ком месту се налази Србија

Према истраживању Светске здравствене организације (СЗО), просечна висина мушкарца у Европи је 180 цм, док је просечна висина жене 167 цм.

1710664231_shutterstock_1506528020.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Различити фактори, као што су социо-еконосмки и здравствени фактори утичу на просечну висину код оба пола, а у наставку погледајте како су се рангирале европске земље.

Највише жене на свету су Холанђанке са 170 центиметра просечне висине. Свега један милиметар ниже су жене из Црне Горе са 169,9. Одмах иза њих су Данкиње са 169,4 цм.

На четвртом месту, према писању "Wанна бе таллер", је Србија са 168,2 центиметра просечне висине за жене. Одмах иза нас су Чешка Република са 167,9 цм, а онда Литванија са 167,6 центиметра. Седмо место заузимају жене из Босне и Херцеговине са 167,4 центиметра.

Жене у Словенији су у просеку високе 167,2 цм, а Шведска и Норвешка их прате (167 цм). Хрватице су у просеку високе 166,8 центиметра, а следеће на листи су Немице са 166,1.

Међу нижим нацијама су Гркиње, високе у просеку око 165 центиметра, као и Шпанкиње и Францускиње са 162. А од њих су ниже Португалке (161,2).

Затим, просечна висина жена у Енглеској је 161 што је ниже од просечне висине у Европи. Разлог за то разлика у исхрани и ограничене физичке активности.

Најниже жене Европе сматрају се Италијанке чија је просечна висина 161 центиметар, затим Македонке са 160,9 центиметра, и на крају Португалке (судећи према статистици из 2019. године), које су и најниже са 160,6 центиметара висине.

(Супер жена)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas