Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
РЕНКА

Знате ли шта је РЕНКА? Свакодневно користимо тај ПРЕДМЕТ, а ШАПЧАНИ за њега имају ПОСЕБАН НАЗИВ

Уколико желите да знате шта је ренка, дружите се са Шапчанима.

1594811758_Capture6.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / бин1101
Oglas

Када упознајете људе из Шапца или околине, веома често можете доћи у забуну током свакодневне комуникације. Разлог за то су поједине речи које се могу чути само у овом крају.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

"Можеш ли ми додати ренку?" или "Попиј ренку млека!", само су неке од реченица које можете чути и остати у недоумици шта треба да урадите.

Да ли сте икада чули за ренку и знате ли шта је то заправо?

Прочитајте још: У позадини Београђанка, Бели двор, Храм... Бојси из "Мућки" дао ПОДРШКУ Србији и одушевио све (ФОТО)

Ову ствар користите у свкодневној употреби, током јутарњих ритуала, као што су испијање чаја, кафе или млека током доручка.

Шапчани су открили, ренка је велика шоља из које се пије млеко или чај. Уколико покушате да истражите значење овог појма на интернету, не можете наћи одговор. Зато сада нека сви знају шта је ренка.

Фото: Депозит

Поред ренке, ту су и речи као што је прекачка, већини људи познатија као зихенадла, а ту је и реч баро, коју можете чути само у Шапцу, а она се користи у значењу добро или супер.

Прочитајте још: Како је настала изрека Само слога Србина спасава? Предање досеже до СВЕТОГ САВЕ, а има ПОСЕБНО ЗНАЧЕЊЕ

Зато ако нисте из мачванског краја, а упознате некога из Шапца, обавезно се похвалите да знате шта је ренка. Шапчани ће бити одушевљени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas