Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИТОВИ

Бикови НЕ ЈУРИШАЈУ на црвену боју! Пет познатих чињеница за које смо сви веровали да су тачне, a заправо су ЛАЖ!

Понекад може бити тешко раздвојити чињенице од фикције, посебно када толико „чињеница“ у које смо веровали, представљају обичне митове.

1622731198_matadori.JPG
Oglas

Представљамо вам пет митова који су толико чести, да смо све време веровали да се ради о чињеницама.

Бикови јуришају на црвену боју

Тешко да сте сами ако верујете да када матадори машу црвеним огртачима, бикови побесне. Али, према Америчком научном водичу, бикови (попут остале стоке) су црвено-зелени далтонисти. Оно што заправо изазива бес бика је кретање огртача. Црвену боју су, заправо, одабрали матадори како би сакрили трагове крви након убода.

Човек користи 10 одсто мозга

Многи верују да људи користе само 10 процената свог мозга; то је чак и радња у филму Луци из 2014. године, у којој глуми Скарлет Јохансон. Међутим, то није ништа друго до мит, рекао је неуролог Бери Гордон за Сциентифиц Америцан. Каже да људи „користе готово сваки део мозга“, а већина мозга је „активна готово све време“. 

Прочитајте још: Млада се срушила на ВЕНЧАЊУ: Мртву је држали у соби поред, док је њена сестра морала да уради УЖАСНУ ствар! (ВИДЕО)

Човек треба да пије 8 чаша воде дневно

Ако се свакодневно борите да попијете 8 чаша воде, немојте се осећати лоше - квота заправо није фиксно правило за здрав живот. Према клиници Маио, количина воде која вам је потребна свакодневно зависи од неколико различитих фактора, као што су ваше целокупно здравље, ниво активности и место становања. Ниједан једини број се не односи на људе широм света - неки људи могу бити савршено хидрирани са мање од осам чаша, а другима ће можда требати више. 

Забрањено воће у миту о Адаму и Еви је јабука

Да, Библија заиста каже да су Адам и Ева јели забрањено воће. Али упркос многим причама и визуелним приказима који то воће приказују као јабуку, у тексту се никада не наводи да је реч о овом воћу. Приказ јабуке је резултат одређене забуне са хебрејском Библијом која је преведена на латински, употребом израза „малус“, што у преводу значи и „зло“ и „јабука“.

Бацање новчића

Група истраживача Универзитета Станфорд доказала је 2007. да је ово уобичајено схватање погрешно, када су непрестано бацали новчиће и открили да је вероватније да ће новчић пасти на лице. Истраживачи поставили стварне изгледе на 51-49, па обратите пажњу коју ћете страну новчића бирати убудуће!

Прочитајте још: НАЈСКУПЉА КАФА на свету: Преврнуће вам се желудац када видите од чега се прави! (ФОТО)

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas