Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет сигнала који одају ЛАЖНЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Они нису искрени према вама и могу да вас повреде

Не желе нам добро баш сви које сматрамо својим пријатељима

1649401086_helena-lopes-e3OUQGT9bWU-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Пријатељства су саставни и битни део живота сваког од нас. Имати праве пријатеље је богатство, а често најтеже тренутке пребродимо управо захваљујући блиским људима. Али, некада не приметимо да нам неки "пријатељи" заправо то и нису. Када осећате неку нелагоду, уочавате да само ви потенцирате однос или налазите константно оправдања за нечије недопустиво понашање, онда су то алармантни сигнали да треба да преиспитате ваш однос са особом која то ради.

Ово су знакови на које морате обратити пажњу.

1. Труде се да само они буду у центру пажње

Неко ко константно прича о себи, својим проблемима и ко не жели да посвети пажњу оном што ви имате да кажете једноставно - не може вам бити искрени пријатељ. Ако приметите да нисте у односу равноправни јер друга страна не жели и није заинтересована да вас саслуша, већ само жели да прича о себи, морате темељно преиспитати све. Ако желите да испричате тој особи нешто што вас мучи или радује, а она брзо скрене тему на себе засигурно да се понаша себично.

Прочитајте још: "Млатити празну сламу": Како је настао и одакле потиче овај популарни израз?

2. Не желе да откривају ништа о себи

Вероватно сте приметили да неки људи из вашег окружења не говоре о себи скоро никада. Они не откривају детаље о себи, не знате много о њима, али зато они знају о вама доста. Чувајте се, јер овакви људи, заправо, показују да вам не верују, не сматрају вас пријатељем или имају нешто против вас.

3. Нису ту кад су вам најпотребнији

Ако вам је пријатељица/пријатељ ту само када сте радосни и када је лепо, онда је ваш однос једностран. Ако приметите да та особа увек има неки изговор када треба да се нађе са вама у тешким тренуцима и да не показује саосећање и забринутост, шаље вам сигнал између редова да јој нисте толико важни.

4. Зову само кад им је нешто потребно

Ако се ваше пријатељство са одређеном особом своди на то да се виђате само када је њој то потребно, да бисте причали о њеним проблемима и кад је њој потребна помоћ, онда је то - користољубље. Свака релација са другим људима мора да се заснива на равноправности.

5. Не жели да се прилагоди вама

Ово не значи да ви константно очекујете да вам се други прилагођавају. Ово значи да ви и ваш пријатељ пођеднако правите компромисе, имате слуха једни за друге, трудите се да разумете и другу страну и само је то право пријатељство!

Немојте стално да налазите оправдања за туђе понашање које вас повређује. Морате ослушнути себе и своје срце - и, наравно, своје потребе не потискајте због других.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas