Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет знакова да имате ТОКСИЧНОГ ПРИЈАТЕЉА: Црвене заставице на које треба да обратите пажњу

Важно је са каквим људима проводите време и допуштате да утичу на вас

1691395077_shutterstock_1750553117.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мала породица ван наше породице, људи на које се можете ослонити и уживати у дружењу са њима. Међутим, како знате да они „нец́е бити ту за вас“ када вам буде тешко?

Према једној великој студији , где је више од 10.000 људи прац́ено више од 12 година, постоји веома блиска веза између токсичних односа, стреса и здравља. Како онда знати да ли сте усред токсичне "најбољи пријатељи" ситуације?

Испод су неке од главних црвених заставица на које треба обратити пажњу у када су у питању ваша пријатељства:

Зову те само кад немају шта друго да раде

Сви знају особу која воли да зове само када су сви остали заузети. Тај тип "пријатеља" је лако препознатљив. Никада вас не зову када су рецимо испланирали нешто забавно, али воле да вас први позову када им је потребно да се испразне. Често вас само зову за услугу и очекују да ц́ете се увек одазвати.

Осец́ате се исцрпљено након што их видите

Вампири постоје чак и изван филма "Сумрак сага". Они су међу нама. Они удишу наш ваздух и црпе нашу позитивну енергију. Они су енергетски вампири. Лако је открити енергетске вампире по начину на који се осец́ате након што проведете са њима неколико сати. Они се не хране крвљу вец́ вашом енергијом, а ви се у суштини осец́ате исцрпљено и преплављено на крају вашег дружења.

Они су "Госсип Гирл" у стварном животу

Ако ваш пријатељ воли трачеве, велике су шансе да то исто ради и иза ваших леђа. Највец́а грешка коју можете да направите је да аутоматски претпоставите да вас нец́е оговарати зато што сте пријатељи. Последња ствар која вам је потребна је да све ваше тајне круже у кругу ваших пријатеља, па је можда време да се ослободите онога ко се бави трачарењем.

Они воле да причају о себи

Ове врсте пријатеља су по природи веома нарцисоидне и највише воле звук сопственог гласа. Питају те само: "Како си?" како би могли да заврше са тим и да почну да причају о свом животу. Воле да се даве у сопственим бескрајним монолозима, а ако се усудите да проговорите, често вам не дају да завршите реченицу.

Они су гранично опседнути тобом

Пријатељи који показују и најмању количину љубоморе је велика црвена застава. Обично захтевају да будете доступни 100% времена и наљуте се ако причате или, не дај Боже, одлучите да се нађете са другим пријатељима. Воле да знају све што сте радили када нисте били заједно, па чак и иду у екстреме, као што је претраживање путем телефона. Звучи као да је време да се дистанцирате од овог токсичног пријатеља.

Ово су само неки од знакова да сте у нездравом пријатељству. Можда је најочигледнија црвена заставица ако сте размишљали о одређеном пријатељу док сте читали овај пост. Никада не заборавите да су прави пријатељи ту за вас, „када није био ваш дан, ваша недеља, ваш месец, па чак ни година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas