· · Коментари: 0
КИЈАЊЕ И ПСИХОЛОГИЈА

Постоје ЧЕТИРИ типа: Шта начин КИЈАЊА говори о вашем КАРАКТЕРУ?

Начин на који кијате наводно може да покаже посебне особине које вас красе.

1642332385_0a22456c2fa25447c8bf11ae4bda8fe3d7d95054.jpg
Фото: Депозит

Постоје нека друштвена правила која важе код кијања у западној култури. На пример, потпуно прихватљиво “чишћење носа” у Шангају, изазвало би преке погледе у Европи.

Међутим, једно истраживање показало је да свака особа следи своја правила при кијању, што може открити много о вашем карактеру.

Прочитајте још: Зашто говоримо "НАЗДРАВЉЕ" када неко кине?

Ова четири начина кијања крију неке посебне особине.

Гласно кијање

Овакви појединци уживају у кијању. Обично су гласни и не смета им кијање у било којој ситуацији. Упорни су и самоуверени и осећају се пријатно у друштву.

Тихо кијање

Овакав начин кијања повезан је са повученим особама које не желе да привлаче пажњу на себе. Они ће држати нос током кијања или ће произвести једва чујни звук.

Обично су пристојни и свесни шта је друштвено прихватљиво, а шта не. Уз то, осетљивији су на коментаре и критике других.

Понављајуће

Овакав тип кијања повезује се са особама које желе да буду у центру пажње. Многи од њих кијају између два и пет пута, али већина их је притом јако гласна.

"Серијско" кијање код других изазива непријатност, јер их аутоматски повезују са нарушеним здрављем и болестима.

Панично

Ове особе након кијања панично чисте капљице које су оставили на површинама разним дезинфекционим средствима.

Јако пазе на своју околину и брине их шта други мисле о њиховом изгледу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.