· · Komentari: 0
KIJANJE I PSIHOLOGIJA

Postoje ČETIRI tipa: Šta način KIJANJA govori o vašem KARAKTERU?

Način na koji kijate navodno može da pokaže posebne osobine koje vas krase.

1642332385_0a22456c2fa25447c8bf11ae4bda8fe3d7d95054.jpg
Foto: Depozit

Postoje neka društvena pravila koja važe kod kijanja u zapadnoj kulturi. Na primer, potpuno prihvatljivo “čišćenje nosa” u Šangaju, izazvalo bi preke poglede u Evropi.

Međutim, jedno istraživanje pokazalo je da svaka osoba sledi svoja pravila pri kijanju, što može otkriti mnogo o vašem karakteru.

Pročitajte još: Zašto govorimo "NAZDRAVLJE" kada neko kine?

Ova četiri načina kijanja kriju neke posebne osobine.

Glasno kijanje

Ovakvi pojedinci uživaju u kijanju. Obično su glasni i ne smeta im kijanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvereni i osećaju se prijatno u društvu.

Tiho kijanje

Ovakav način kijanja povezan je sa povučenim osobama koje ne žele da privlače pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kijanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk.

Obično su pristojni i svesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osetljiviji su na komentare i kritike drugih.

Ponavljajuće

Ovakav tip kijanja povezuje se sa osobama koje žele da budu u centru pažnje. Mnogi od njih kijaju između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna.

"Serijsko" kijanje kod drugih izaziva neprijatnost, jer ih automatski povezuju sa narušenim zdravljem i bolestima.

Panično

Ove osobe nakon kijanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima.

Jako paze na svoju okolinu i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.