Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Према старим веровањима, њих треба избегавати: Ове особе никако не треба да бирате за кумове

Овако кажу стара веровања у народу

1665223006_pexels-emma-bauso-2253870-1-.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Крштење детета важан је дан у животима родитеља, али и саме деце. Улога кума је јако важна јер се на њега гледа као на особу од које зависи будућност детета. Он је попут анђела чувара који штити ваше дете од искушења која га чекају на животном путу.

У народу се сматра да, какве кумове изаберу родитељи детету, такви ће остати цео живот. Кrштење се обавља само једном, па је важно кога ће родитељи изабрати.

Шта обичаји кажу - које особе не би требало бирати за кумове?

Верује се да за куму не би требало изабрати девојку млађу од 14, а за кума дечака испод 15 година.

Прочитајте још: Како се пише: УКОЛИКО или У КОЛИКО, који облик је правилан?

За кумове не би ваљало узети ни монаха или монахињу, али ни особе које пате од неког менталног обољења. Ни родитељи детета не могу да буду кумови.

Венчани кумови

У нашем народу се сматра да млада не би требало да узима за куму неудатu девојку, а младожења неожењеног момка. Такође, према једном старом мишљењу народа, не ваља узимати ни трудницу за куму.

За куму или кума најбитније је да изаберете особу која је добар човек и која зна јасну разлику између добра и зла. Такође, та особа треба да буде стрпљива и добар духовни родитељ вашем детету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas