Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Разбијамо МИТОВЕ О ПИВУ: Да ли сте чули да испијање овог пића резултира ПИВСКИМ СТОМАКОМ?

Рушимо предрасуде које важе о омиљеном летњем напитку за расхлађивање и код мушкараца и код жена

1657567966_obesity-g7a01c251f_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Током врелих летњих дана, посебно вечери, морамо се усагласити да је пиво најбоље алкохолно пиће за расхлађивање и уживање у друштву. Ово не важи само за мушкарце, и велики број жена управо воли да се расхлади пивом посебно током лета.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Ипак, за пиво се везују бројне предрасуде и веровања која у суштини и нису тачна. Доносимо вам три мита о пиву која сте сигурно чули.

Испијање жестоког алкохола пре пива смањује мамурлук

Последња студија америчког научног часописа Journal of Nutrition је открила да мамурлук не зависи од редоследа испијања  различитих врста алкохолних пића. Наиме, чак и ако сте се држали једне врсте алкохола током вечери.

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Тамна пива су јача од лаганих пива

Тамна пива нису увек јача од светлих пива. Важно је погледати проценат алкохола по волумену пића (АБВ) како бисте утврдили је ли заправо јаче. На пример, неко пиве се може чинити јачим због своје тамне боје, али пиво садржи само 4,2% АБВ-а. Насупрот томе, друга пива се могу чинити као лакша опција, али заправо садрже више алкохола са 5% АБВ-а.

Прочитајте још: Како да изаберемо најукуснију дињу? Пратите четири корака

Испијање више пива резултира пивским стомаком

Лако је показати на надувени трбух и тврдити да је то "пивски стомак" поготово ако волите пити пиво. Међутим, само пиво не може узроковати стварање стомака. То је комбинација вишка уноса калорија, нездравих навика и седећег начина живота који ће узроковати накупљање вишка масноћа у средини трбуха.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas