Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Реченице које изговарају јаки људи: Помажу им да преброде тешке ситуације у животу

Ево које фразе емоционално јаки људи користе

1691920818_emocije.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи који су емоционално јаки имају јасне одговоре на тешка искуства. Дозвољавају себи да пате, да буду захвални чак и када им нису све звезде наклоњене и фокусирају се на ситуације које тренутно могу да контролишу. Према психологу са Харварда Кортни Ворен, многи људи не успевају да ураде све ово. Потребан је напор, вежба и ментална снага.

Ево које фразе/изреке/реченице косте јаки људи када пролазе кроз тешкоће - можда бисте ви требали да их усвојите:

1. "Могу да преболим ово"

Емоционална отпорност је повезана са издржљивошћу и менталном снагом. Важно је да схватите да морате бити јаки и суочити се са тешком ситуацијом кроз коју пролазите, а да не дозволите да вас она сломи.

2. "Нећу дозволити да будем жртва"

Да бисте били ментално и емоционално отпорна и јака особа када вам је учињена неправда, требало би да промените своју перспективу са "Ја сам жртва и немам моћ да било шта урадим" у "Како да ово превазиђем?" и изађете из ове ситуације.

3. "Живот је понекад тежак"

Важно је имати позитиван став и бити оптимиста, али у исто време отпор према тешкоћама се стиче када прихватите чињеницу да живот није праведан. Сви се суочавамо са потешкоћама у неком тренутку свог живота. Ова истина помаже људима да престану да схватају ствари лично када се баве проблемима и нежељеним догађајима.

4. "И ово ће проћи"

Јаки људи сматрају да изазови и потешкоће у овом тренутку могу бити изузетно непријатни, али ништа у животу није трајно. То не значи да ће бол нестати дефинитивно, потпуно, али значи да се можемо потрудити да непријатни догађаји временом буду мање болни.

5. "Шта могу научити из овог искуства?"

Будите отворени за нова искуства и промените своју перспективу, извуците лекције и поуке. Може вам помоћи да се боље носите са тешким и неизбежним ситуацијама.

6. "Потребно ми је време"

Кључна компонента отпора тешким тренуцима је способност да регулишете своје интензивне емоције које се појављују у првој фази. Прихватање чињенице да вам је потребно време да се прилагодите ситуацији помоћи ће вам да боље превазиђете проблеме.

7. "Још има ствари на којима треба бити захвалан"

Склони смо томе да често приметимо негативне ствари и непријатне ситуације. Али емоционално јаки људи успевају да наставе да виде те позитивне ствари у свом животу, чак и ако пролазе кроз непријатне тренутке.

8. "Тако је, како је"

Тајна отпора пред тешкоћама није негирање стварности, већ прихватање ситуације управо онаквом каква јесте. Када научите да прихватате, лакше ћете савладати препреке.

9. "Пустио сам све"

Остати заглављен и ваљати у огорчености сигуран је пут до неуспеха. Неће вам дозволити да превазиђете бол изазван непријатном ситуацијом и спречава вас да се развијате. Можете повећати свој отпор ако одлучите да преболите оно што се догодило и кренете даље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas