· · Коментари: 0
СВЕТАЦ

Сећање на ЧУДА Светог архангела Михаила: Ево шта треба УРАДИТИ на данашњи дан

Православни верници данас слава чуда Светог архангела Михајла.

1632040394_Mikharkhangel-696x505.jpg
Фото: Принтскрин/Wikimedia

Како легенда каже, један незнабожац имао је глувонему ћерку, али му се, упркос томе што није био хришћанин, у сну јавио архангел Михаило који му је поручио да ћерка треба да му се умије на том извору.

Он је то и урадио, а ћерка је након умивања излечена. После тог чуда су се и он и ћерка крстили, а он је на том месту саградио је цркву Светог архангела Михаила која и данас постоји.

Прочитајте још: ЧУДО У ГРЧКОЈ! Процветали осушени љиљани на икони Богородице - неверници изучавају цвет да би објаснили феномен! (ВИДЕО)

"Онај који је као бог"

Још једно чудо које се препричава до данас: Једна породица је након дугогодишњег чекања добила наследника који је био глувонем, и поред тога, заостајао је у развоју.

Сви су им саветовали да га се одрекну, али су родитељи решили да се одселе из родног града и скрасили се у сеоцету у близини Минска. У близини кућице био је поток у који је, приликом шетње са оцем, дечак упао.

Отац га је брзо извукао, а дете је заплакало. Отац је био згранут и брзо га одвео до жене, да се и она увери у чудо. Родитељи су детету дали име Михаил, у част архангела, верујући да ће му тиме обезбедити његову заштиту. Касније су сазнали да се тај поток зове Михаиловим у част архангела Михаила.

По црквеном предању, анђео Михаило је први ступио у борбу са злим духом и то име по црквеном тумачењу означава “оног који је као Бог”.

Обичаји на данашњи дан

Према веровању, ако се на данашњи дан молите за излечење и опростите грехе свим неверицима, испуниће вам се највећа жеља - ваши вољени и ви, бићете здрави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.