· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР

ЧУДО У ГРЧКОЈ! Процветали осушени љиљани на икони Богородице - неверници изучавају цвет да би објаснили феномен! (ВИДЕО)

Након борбе са пожарима и великом штетом коју су нанели, Грчкој је овај знак више него добродошао.

1628921259_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Зоран Павловић

Специфична икона "Παναγιά του Χάρου" налази се у Грчкој, у скромној византијској цркви коју су 1600. године саградили монаси из Патмоса у Липсију. 

Икона Богородице не држи Христа Младенца у наручју као обично, већ Крст са Њеним Сином распетим на њему. То је јединствена композиција, која приказује тугу мајке и муке које је прошла, примајући своје мртво дете након невероватно окрутног и срамотног мучеништва. Богородица Хароска већ стотинама година благосиља острво Липси.

Прочитајте још: Уколико видите да неко носи ОВАКВУ ТРАКУ око врата, има важну поруку за вас! (ФОТО)

Љиљани на дар Пресветој Богородици

Међутим, чудо са љиљанима први пут се десило за време Другог светског рата (1943.) и од тада понавља се сваке, па и ове године. Тако су цветови љиљана на осушеним гранама процветали и ових дана. Према сведочењима, у априлу 1943. године млада девојка је положила беле љиљане на икону "Παναγιά του Χάρου" као дар Пресветој Богородици. Како су дани пролазили, љиљани су природно увенули. Три месеца касније, у јулу 1943. посетиоци су приметили да су осушени љиљани почели да оживљавају.

Како се ближио празник Успења Пресвете Богородице, ницали су пупољци, мирисали на мошус, и потпуно су процветали на дан прославе. Људи који посећују малу цркву у Панагији како би се поклонили овој посебној икони Пресвете Богородице, кажу да се ово чудо понавља сваке године у исто време.

Сада чудотворну икону красе и надимци "богородични љиљани". Цвеће се ставља на икону у пролеће, које се затим природно осуши и на прослави Успења процвета, стварајући мирисне пупољке.

Иначе, манастир Богородице Хароске (Παναγιά του Χάρου) налази се један километар изван главног насеља Липси. И манастир и икона датирају из 1600. године, када су два монаха стигла на ово острво. Црква, тробродна, у византијском стилу, одликује се ниском куполом и неправилним луковима, који стварају необичан шарм, у комбинацији са неколико уских прозора.

Благослов

Љиљани који процветају нуде се као благослов "Богородице Хароске" сваком ходочаснику, али истовремено она је велики „камен спотицања“ за невернике, који сада „изучавају врсте љиљана, како би објаснили овај феномен прихватљивим тумачењима". Па ипак, колико год да се труде, Њено чудо се наставља!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.