Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седење са ПРЕКРШТЕНИМ ногама може бити лоше: Погледајте зашто не треба да будете у овом положају више од ДЕСЕТ минута дневно

Седење са прекрштеним ногама се сматра "дамском" позом, али може бити ризично по здравље

1668859352_Foto-Shutterstok-noge.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Права дама седи са ногама прекрштеним једна преко друге – тако су нас учили од малих ногу, посебно ако носите хаљину или сукњу, али већ неко време расправља се о томе је ли ова навика заправо здрава за тело.

Можда мислите да не можете другачије седети јер се ова поза сматра ‘дамском’, али ББЦ пише како је седење у таквом положају врло ризично за здравље. Осим што може проузроковати утрнулост ногу због притиска на живац изнад колена, овакав положај ногу може довести до привременог пораста крвног притиска.

Дешава се да се оваквим седењем спречавате проток крви, због чега се људима с високим ризиком за стварање крвних угрушака саветује да то не чине.

Прочитајте још: Ове ствари откривају људе који немају ДОБРЕ НАМЕРЕ: Проверите да ли се налазите у токсичном окружењу

Ризик за здравље ни ту не престаје јер стручњаци тврде да учесталост седења у оваквом положају може довести и до настанка проширених вена.

Ризик је већи ако дневно седите више од десет до 15 минута у том положају.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas