· · Коментари: 0

Сигурно вам није пало на памет: Зашто у супермаркетима НЕМА ПРОЗОРА? Постоје чак ЧЕТИРИ РАЗЛОГА због чега је тако

Да ли сте некада размишљали због чега нема прозора у супермаркетима?

1668588637_shutterstock_1918537637.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Када одлазимо у супермаркете да купимо шта нам је потребно, примећујемо да ни у једном нема прозора. Иако већина не размишља о томе и не обраћа пажњу, постоји више разлога зашто не допире дневна светлост у овим објектима.

Прво, то се дешава како би купац остао потпуно фокусиран на куповину. На пример, нагле временске промене вам неће привући пажњу, а нећете ни приметити да је пао мрак, већ ћете бити потпуно сконцентрисани на производе.

Прочитајте још: Прича о ЦИПЕЛАМА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Носио их је 30 година, а ИСТИНУ о овом необичном комаду коже касније су открили њему блиски људи

Други је такође психолошке природе. Наиме, у таквим условима губи се лакше појам о времену које сте провели у објекту - имате осећај да је време стало и да на миру можете куповати. Такође, шарене амбалаже лакше ће доћи до изражаја и већа је вероватноћа да купите и оне производе које нисте планирали.

Такође, спречавање продора дневне светлости и сунчевих зрака помаже да се очувају намирнице дуже свежим и да етикете не избледе. Због тога, на кисоцима где сунчева светлост лакше може продрети, чоколаде или кутије кекса бледе, па се чини да им је прошао рок.

И четврти разлог јесте штедња енергије. Мање се троши на климатизацију простора и лакше се одржава иста температура у свим деловима маркета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.