· · Коментари: 0

Славимо СВЕТОГ МАНУИЛА, САВЕЛА И ИСМАИЛА: Данас никако не смете да кријете ове ствари

Православна црква и њени верници обелећају дан светог Мануила, Савела и Исмаила

1656496559_ismail.jfif
Фото: СПЦ

Били су рођена браћа. Рођени су у Персији. Васпитани у хришћанском духу и крштени. Били су високи чиновници код персијског цара Аламундара.

Прочитајте још: Данас је свети Тихон Чудотворац: Чинио је чуда, а ово је молитва за здравље

Цар их је послао на преговоре са римским царем Јулијаном Отпадником. Цар Јулијан је тада приредио светковину где су његови поданици приносили жртве идолима. Персијска браћа су одбили да учествују у томе објашњавајући да су дошли као изасланици персијског цара ради успостављања мира међу два царства, а не због чега другог; да су хришћани, и да сматрају недостојним клањати се мртвим идолима и приносити им жртве.

Света браћа Мануил, Савел и Исмаил пострадали су мученички 362. године

Цар Јулијан их је након тога бацио у тамницу. Након дугих мучења наредио је да их убију. Персијски цар Аламундар је због тога напао римске снаге Јулијана Отступника и жестоко га поразио.

Беседа

Како човек може сакрити истину код толиких сведока истине! Ништа лажније нема од лажи. Ништа неуспешније. Ништа дрскије. Ништа луђе. Оно што бива унутра у човеку то види Бог све и све восјке небеске. Јер ко год лаже, Духу Божјем лаже, и Дух Божји оставља лажљивца у тами и смрти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.