Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Српска КУХИЊА спада у 20 најбољих на свету: Погледајте које наше ТРАДИЦИОНАЛНО јело је најбоље оцењено

Гастрономски сајт Тасте Атлас направио листу 100 најбољих кухиња на свету, а српска јела се добро котирају

1702821430_Foto-Shutterstock-kuhinja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Како се ближи крај године, многи сајтови праве листе најбољих и најгорих... Најбољи музика, храна, глумци, шта год вам падне на памет - сабирају се утисци године на измаку.

Овог пута је гастрономски сајт Тасте Атлас направио листу 100 најбољих кухиња на свету и може се рећи да се српска добро котира. Наиме, наша кухиња је ушла у Топ 20.

Фото: Принтсцреен/ Тасте Атлас

Они су на основу 395.205 (271.819) оцена јела и 115.660 (80.863 важећих) оцена прехрамбених производа ове кухиње су забележиле најбоље просечне оцене за својих 50 најбољих јела и производа. Ако две светске кухиње имају исту оцену, она са боље оцењеним јелом је боље рангирана на листи.

На првом месту је италијанска, затим јапанска, трећа је грчка, следи португалска, кинеска, индонежанска, мексичка, француска на осмом месту, затим шпанска, перуанска, индијска, бразилска, пољска, аргентинска, турска, америчка, тајландска, корејска, на 19. месту је хрватска и наравно српска на 20. месту. Додуше и хрватска и српска кухиња имају просечну оцену 4.45, али је славноски кулен оцењен са 4.6, а пиротска пеглана кобасица са 4.5 па отуд и такав редослед.

Мађари су после нас, а Босанци су на 27. месту, Бугари 30., Македонци 61., затим Словенци на 64. месту, Црногорци 80., Албанци 91., а на последњем месту је храна из Гане.

Осим пиротске пеглане кобасице, петровачки кулен, футошки купус, мирочки сир, ужичка пршута, затим пљескавица, ајвар, пасуљ, гибаница, слатко, маковњача, бурек са сиром, сарма, карађорђева шницла, пребранац, крофне и урнебес имају одличне оцене на овом гастро-сајту.

Такође, наша комплет лепиња је проглашена најбољим доручком на свету.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas