· · Коментари: 0

Шта значе бројеви и ознаке на ЈАЈИМА? Коначно ћете сазнати која су најквалитетнија, а која треба да избегавате

Инфлуенсерка коначно разрешила све недоумице

1662298704_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy

Уколико и ви спадате међу групу људи која не зна шта значе бројеви и ознаке на јајима, инфлуенсерка Настасја Недимовић је то детаљно објаснила на свом Инстаграм профилу. 

„Подела је означена бројевима на паковањима. Нула означава органска јаја, која су и најскупља. Број 1 означава јаја из слободног узгоја. У питању су кокошке које проводе време напољу, имају приступ њиховој природној храни, инсектима и трави и имају простора и слободно трче. И она представљају најбољи избор у односу на цену и понуду у нашим маркетима.“

Бројеви од нула до три се налазе на етикети, која је за паковање залепљена са стране или иза. Они су исписани веома ситним словима, како би били што мање приметни. 

Број 2 означава подни узгој.

„Коке се не налазе у кавезу, али не проводе време напољу, не једу своју природну храну, збијене су у веома малом простору и не крећу се слободно. Помислићете, кокошке се на поду слободно шетају, али то никако није случај.“

Што се тиче броја 3, та јаја уопште нису здрава, јер кокошке које их дају нису виделе светлост дана.

„То никако није добро, кокошке се налазе у кавезу, збијене су, никада нису виделе светлост дана, праву храну. Значи, то никако не купујте“, каже Настасја.

Прочитајте још: Кремаста и неодољива, ТОРТА ОД ПЕТ САСТОЈАКА: Савршен спој хрскавог бисквита и кремастог фила (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

 

Поред свих ових информација које су вам потребне како бисте купили што квалитетнија јаја, постоји још пар варки, помоћу којих произвођачи покушавају да вам подметну мање квалитетна јаја која представљају као она врхунског квалитета.

„На паковању пише вегетаријанска исхрана кока, 100% природно. А по броју 3 на паковању можемо видети да су јаја из кавезног, односно батеријског узгоја.“

Ако налетите на паковање на ком пише фарма, такође немојте да наседате, такође је у питању кавезни узгој.

„Помислићете да су то одлична јаја, а на паковању је заправо број 3 – дакле, кавезни узгој.“

Још једна ствар на коју треба да обратите пажњу је ознака омега, које је само добар маркетиншки трик.

„За јаја која се налазе у паковању мањем од шест комада, на њима пише омега. Не наседајте на те трикове, у питању је кавезни узгој, то је само један добар маркетиншки трик.“

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.