Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРИ РУСКИ ТРИК ЗА ФАРБАЊЕ ЈАЈА: Ускрс се ближи, а идеја све више (ВИДЕО)

Ако желите да осликате своја ускршња јаја на нов начин, обавезно пробајте ову интересантну руску методу

1712564391_359366_uskrsnjajaja_ff.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Постоји безброј начина да украсите своја јаја за Ускрс, а ми вам данас представљамо врло једноставну цаку која се користи у Русији и која за резултат има јединствена и прелепа јаја у разним бојама.

Што више боја одаберете, то ће ускршња јаја бити шаренија и лепша, а можете користити само две боје.

Потребно је:

  • јаја
  • прокувана, али охлађена вода
  • различите боје у кесицама
  • алкохолно сирће
  • штапићи за уши
  • гумице за тегле
  • пластичне чаше
  • салвете или убруси
  • мало уља за премазивање

Поступак:

Скувајте јаја као и иначе и оставите их да се охладе.

Одвојте неколико пластичних чаша и у сваку сипајте садржај по једне кесице боје за фарбање јаја.

Прелијте боје по кашиком хладне воде и кашиком сирћета, па добро размутите да се боје растворе.

Умотајте јаје у један лист салвете или убруса (ако су вишеслојне, раздвојте тако да имате само један танак слој). Вежите гумицом на врху.

Потом умачите штапиће за уши у боје и шарајте по јајима, помало по сваком јајету док не добијете разнобојна и равномерно покривена јаја. Оставите да се суши 15 минута. Одмотајте салвете. На крају, кад буде сасвим суво, премажите крпом умоченом у уље како би јаја била сјајна.

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas