Oglas
· · Komentari: 0

STARI RUSKI TRIK ZA FARBANJE JAJA: Uskrs se bliži, a ideja sve više (VIDEO)

Ako želite da oslikate svoja uskršnja jaja na nov način, obavezno probajte ovu interesantnu rusku metodu

1712564391_359366_uskrsnjajaja_ff.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Postoji bezbroj načina da ukrasite svoja jaja za Uskrs, a mi vam danas predstavljamo vrlo jednostavnu caku koja se koristi u Rusiji i koja za rezultat ima jedinstvena i prelepa jaja u raznim bojama.

Što više boja odaberete, to će uskršnja jaja biti šarenija i lepša, a možete koristiti samo dve boje.

Potrebno je:

  • jaja
  • prokuvana, ali ohlađena voda
  • različite boje u kesicama
  • alkoholno sirće
  • štapići za uši
  • gumice za tegle
  • plastične čaše
  • salvete ili ubrusi
  • malo ulja za premazivanje

Postupak:

Skuvajte jaja kao i inače i ostavite ih da se ohlade.

Odvojte nekoliko plastičnih čaša i u svaku sipajte sadržaj po jedne kesice boje za farbanje jaja.

Prelijte boje po kašikom hladne vode i kašikom sirćeta, pa dobro razmutite da se boje rastvore.

Umotajte jaje u jedan list salvete ili ubrusa (ako su višeslojne, razdvojte tako da imate samo jedan tanak sloj). Vežite gumicom na vrhu.

Potom umačite štapiće za uši u boje i šarajte po jajima, pomalo po svakom jajetu dok ne dobijete raznobojna i ravnomerno pokrivena jaja. Ostavite da se suši 15 minuta. Odmotajte salvete. Na kraju, kad bude sasvim suvo, premažite krpom umočenom u ulje kako bi jaja bila sjajna.

(Espreso)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas