Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРО РИМСКО ВЕРОВАЊЕ: Сматра се да ће сваки дом који поседује ову биљку ће бити заштижен од злих сила

Једна биљка се вековима користи као амајлија

1690547489_profimedia-0318962203.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Верује се да рузмарин служи као нека врста амајлије, па ће сваки дом који га има бити заштићен од зла.

Римски свештеници су користили рузмарин као тамјан у свим верским церемонијама, а деценијама уназад се користи као заштита од негативне и зле енергије коју неко покуша да унесе у ваш дом.

У 9. веку Карло Велики инсистирао је да ова биљка расте у његовим краљевским вртовима, јер је веровао у њена магична својства.

Верује се да рузмарин привлачи новац и благостање у дом, зато га свака кућа мора имати. Такође га можете носити и у новчанику.

Окачите неколико рузмарина изнад улазних врата како бисте заштитили кућу од провалника и спречили да негативна енергија уђе. Верује се да он служи као нека врста амајлије, па ће сваки дом који га има на овом месту бити заштићен од зла.

Рузмарин је ефикасан за побољшање меморије и у те сврхе се користи у виду етеричног уља.

Његов мирис повољно утиче на нервне ћелије, па је одличан и за опуштање. Из тог разлога се користи и код медитирања.

Рузмарин је повезан са плодношц́у, па се препоручује да неколико гранчица држите поред кревета у којем спавате, пише Еспресо.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas