Oglas
· · Komentari: 0

STARO RIMSKO VEROVANJE: Smatra se da će svaki dom koji poseduje ovu biljku će biti zaštižen od zlih sila

Jedna biljka se vekovima koristi kao amajlija

1690547489_profimedia-0318962203.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Veruje se da ruzmarin služi kao neka vrsta amajlije, pa će svaki dom koji ga ima biti zaštićen od zla.

Rimski sveštenici su koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

U 9. veku Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njena magična svojstva.

Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato ga svaka kuća mora imati. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

Okačite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i sprečili da negativna energija uđe. Veruje se da on služi kao neka vrsta amajlije, pa će svaki dom koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja.

NJegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate, piše Espreso.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas